Saint-Gobain Türkiye, Diyarbakır'da Dünya Standartlarında Üretim Tesisi Açtı – Son Dakika İş Haberleri

Tesis, çevre ve iş güvenliği esas alınarak, dünya standartlarında üretim (WCM) gerekliliklerine göre tasarlandı.

Diyarbakır OSB 4. etapta 6.200 m2'si kapalı olmak üzere toplam 25.000 m2 alan üzerine kurulan tesis, Avrupalı ​​ana ortaklarla birlikte Endüstri 4.0 standartlarını baz alarak 10 milyon euroluk yatırımla inşa edildi. ve sektöründeki yerel tedarikçiler.

Ayrıca, 2025 yılında devreye alınması planlanan güneş enerjisi santralinin (GES) devreye girmesiyle tesis, enerjisinin önemli bir kısmını karbon salımı olmadan üretebilecek. Saint-Gobain, yapıştırma harçları, çimento sıvaları, kaplama sistemleri, döşeme sistemleri üretecek. ve derz dolgu malzemeleri bu tesiste Weber markasıyla üretilmektedir.

Saint-Gobain Türkiye CEO'su Aykut Aydoğan şunları söyledi: “Operasyonlarımızda iş süreçlerimizin ötesine geçerek topluma ve çevreye karşı sorumluluğumuzu ön planda tutuyor, yaptığımız her yatırımda daha rekabetçi olmayı ve kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz. Bölgedeki müşterilerimize daha yakın olarak hizmet veriyoruz. Sürdürülebilirlik ilkelerini ve performans kriterlerini dikkate alarak üretiyoruz. Pazara yenilikçi çözümler sunarak inşaat sektörünün sürdürülebilir dönüşümünde referans noktası oluyor, faaliyet gösterdiğimiz her alanda çevreye ve topluma karşı sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. 2025 yılında devreye almayı planladığımız güneş paneli yatırımı ile enerjimizin büyük bir kısmını daha az karbon salımıyla sağlayabileceğiz. Bu örnek olması gereken yaklaşımlarımızdan biridir. Ayrıca tesisimiz bölgeye istihdam sağlayarak yerel ekonomiye doğrudan ve dolaylı olarak katkı sağlayacaktır. Yatırımlarımıza ve toplumumuza fayda sağlayacak projeler üretmeye, işbirliklerini geliştirerek tüm paydaşlarımıza ve ülkemize değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir