Pakistan’da saldırı: 2 polis hayatını kaybetti – Son Dakika Dünya Haberleri

Geo News’in haberine göre, eyalet başkenti Quetta’nın Kuchlak ilçesinde polis araçlarının geçişi sırasında önceden yerleştirilen bomba patlatıldı.

Yaralı 2 polis hastanede hayatını kaybederken, 1 polis memuru da ağır yaralandı.

Ağustos ayında Pakistan’ın Belucistan ve Hayber-Pahtunhva eyaletlerinde güvenlik güçlerine ve sivillere yönelik silahlı saldırılarda artış görüldü.

Merkezi İslamabad’da bulunan Pakistan Barış Çalışmaları Enstitüsü’nün son raporuna göre, ülke genelinde temmuz ayında 38 olan saldırı sayısı ağustos ayında 59’a yükseldi.

Pakistan’da saldırılar ağırlıklı olarak Afganistan sınırındaki Hayber-Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde yoğunlaşıyor. Her iki eyalette de Peştun ve Beluc etnik gruplarının haklarını savunduğunu iddia eden silahlı gruplar, Pakistan güvenlik güçlerine ve sivillere saldırıyor.

İslamabad, ağırlıklı olarak Hayber-Pahtunhva vilayetinde saldırılar düzenleyen Pakistan Talibanı’nın (TTP) Afganistan’da konumlandığını ve saldırılarını oradan düzenlediğini iddia ederken, Afgan yönetimi bu iddiaları reddediyor.

Belucistan Kurtuluş Ordusu’nun (BLA) saldırıları Belucistan’da dikkat çekiyor. BLA, Belucistan eyaletinin Pakistan’dan ayrılmasını ve Belucistan halkının bölgeyi yönetmesini istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir