Özgür Özel'in takas mesajı: “Mutlu olacaksın, üzüleceksin…” – Son Dakika Siyaset Haberleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa'nın belediye başkanlarına yaptığı ziyaretlere devam etti. Manisa'nın Yunusemre merkez belediyesini ziyaret eden Özel, Belediye Başkanı Semih Balaban ile görüştü.

Başkan Balaban, Özel'i makamında ağırladı. “Bizi ofisimizde ziyaret eden Başkanımız Özgür Özel'e teşekkür ederiz. Onun demokratik tutumu sayesinde bu konumlardayız. “Ona teşekkür ediyoruz.” dedi.

Siyasi nezaketin önemli olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Özel, şunları söyledi: “Yıllardır Manisa’da seçimleri kaybediyoruz. İkimiz bayrama gitmeyeli yıllar oldu. Hep yalnızdık, hep zorluklar yaşadık. Partinin milletvekili olarak, partinin grup başkan yardımcısı olarak, ülkedeki ana muhalefet partisi olarak bizi aradı ve sordu: “İstediğiniz, yapabileceğimiz bir şey var mı?” Kimse sormadı. İl başkanıma bunun talimatını verdim. “Bundan sonra her resmi günde, her resmi tatilde Manisa birinci partisinin sahibi ve hükümeti olarak tüm tarafları çağırıp sürece dahil edeceğiz.” dedi.

“MANİSA’YI KURTARMANIN YOLU GEÇMİŞİ ARKADA BIRAKMAKTIR”

Seçimleri sandık başına bıraktıklarını belirten Özel, şöyle konuştu: “Bize oy versin ya da vermesin Manisa'daki herkesi buraya çağırıyoruz. Seçimi sandıklara bıraktık. Manisa'daki yüzde 60'lık başarımızın sebebi geçmişte yaşananları bir kenara bırakıp Manisa'da parti içinde büyük bir birlik ve büyük bir huzur yakalamamızdır. Artık Manisa'yı tekrar ayağa kaldırmanın yolu geçmişte yaşananları geride bırakmaktır. AK Parti'ye, MHP'ye oy veren kimsenin kendini dışlanmış hissetmemesi lazım. Bu belediyeler de onlara hizmet etmek için var. Onlar da “Efendim, kojenerasyon var” dediler. “Bundan sonra bize yaşama şansı vermezler” diye bir şey yok.

Esnaf, müteahhit ya da başkası değil, kurallar herkese eşit şekilde uygulanacaktır. Bunu herkes bilmeli. Elbette geçmişte yapılan bazı hatalar, bazı eksiklikler, bazı kasıtlılıklar, bazı kusurlar vardır. Küçük hatalar ve kusurlar görmüyoruz. Ama bu taraftarlara özellikle kamu kaynağı teklif edilmesi gibi niyetler affedilemez, 150 bin lira olması gereken iş 350 bin liraya yapılacak. Sorumlu kamu görevlisi ise kamu görevlisi verecek, sorumlu siyasetçi ise siyasetçi verecek. Ancak bunu hiçbir zaman objektif bir şekilde, hesaplaşma, hesaplaşma şeklinde değil, kanun gereği bilgi ve belgeleri savcılara teslim etme şeklinde yapmayacağız” dedi.

“KURTARMA TEDBİRLERİNİ YAYINLAYACAĞIZ”

Belediyelere yönelik tasarruf tedbirlerinin yayınlanacağını belirten Özel, şöyle konuştu: “İlçemden ve şehrimden bir müjdeyi buradan vermek istiyorum. Gelecek hafta Cumhuriyet Halk Partisi'ne kayıtlı tüm belediyelere tasarruflarla ilgili genelge göndereceğiz. Geçmişin debdebesinden arınacağız. Dün Denizli'deydik. 45 resmi araba iade edildi. Daire başkanları bir yana, daire başkanlarının özel sekreterlerine resmi araçların tahsis edildiği bir süreç var. Herkes kendi aracıyla Belediyeye gelecek. Arabadan havuza kadar kamu görevi gereği ihtiyaçlarını giderecek. Daha sonra kendi arabasıyla evine dönecek. Türkiye'de yeni bir dönemi, yeni bir dönemi başlatacağız. O zaman herkesten bu tasarrufa katkı sağlamasını ve bu israfa son vermesini isteyeceğiz. Diğer partilere örnek olmasını istiyoruz” dedi.

AK Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç'ın CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e yaptığı ziyareti değerlendiren Özel, şunları söyledi: “Bu tür çalışmalar yapmak siyasetin normalleşmesidir. Bu vatandaşların da arzusudur. Belediyelerimiz kamu binalarıdır. Her parti vergi dairesine başvurabileceği gibi belediyeler de bunu yapabilir. Herhangi bir partiden milletvekilinin metromuza ve diğer belediyelerimize gelmesinden çok kaygılıyız. “Gerçek bu” dedi.

“Kimseyle Tanışmıyorum Diyorsan…”

Müzakereye önem verdiklerini belirten Özel, şunları kaydetti: “Ayrıca geçmişte grubun başkan yardımcısıydım ve bizim görevimiz parlamentoda partimize kötü söz söyleyen herkese cevap vermek ve oradaki müzakere ve tartışmayı yönetmektir. Elbette bir buçuk dakika boyunca kamuoyu maksimum gerginlik anlarına tanık oldu. Normal şartlarda tartışma ve müzakere bir arada yürür. Önemli olan en uygun ilişkiden vazgeçmemektir. 31 Mart'a kadar. Ve o dönemde birinci tarafa düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlardı. Tatillerde telefon etmek bizim elimizde, ilk ziyareti yapmak bizim elimizde, rahatlatmak bizim elimizde. gerginlik, yardım etmek bize kalmış.

Müzakere etmek sizi kavga etmekten alıkoymaz. Aslında en etkili mücadele yöntemi müzakereye dayalı mücadele yöntemidir. Kurtuluş Savaşı yaşandı ve bitti. Düşman kovuldu. Ama en önemli başarı Lozan'da elde edildi. Lozan, mağlup devletleri ve dünyanın en büyük devletlerini Osmanlı tapusunu imzalamaya ikna etmek zorundaydı. Önce güçlü olacaksınız, sonra bu gücü müzakere yoluyla kullanacaksınız. Pazarlık masasında seçmenlerin bize verdiği güçten yararlanmalıyız. Aksi halde “kimseyi görmüyorum” derseniz seçmenin seçimden seçime nasıl oy verdiğine sevinirsiniz ya da üzülürsünüz. Ama bu kadar hizmet etmemiz gereken Belediye lehimize olunca müzakereye devam edeceğiz. Ancak sonuç alamadığımız yerde diğer siyasi mücadele araçlarını kullanmaktan asla kaçınmayacağız” dedi.

Basın açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve meclis üyeleriyle yaptığı özel görüşmenin ardından CHP Belediye Başkanı Şehzadeler Gülşah Durbay'a tebrik ziyaretinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir