“Koruma süresi bitti” – Son Dakika Siyasi Haberler

Konuşmasında 16 milyon İstanbullunun kazandığını belirten İmamoğlu, şunları söyledi: “Tebrikler. Bu seçimde kaybeden yok. Bulunduğumuz yerde başka hiçbir şey yok. Milletin her ferdine, her mezhebe, her mezhebe, Kürtlere, Çerkeslere, bu şehrin her etnik kökenine hayırlı olsun. Bu şehir Fatih Sultan Mehmet tarafından bize emanet edildi. Bir çağ kapandı, bir başkası açıldı. Bu seçimlerle bu şehre zulmeden pek çok kötülüğü bir kenara bıraktık. Bu şehrin israfını bir kenara bıraktık. Bu şehirde yeni bir kültür başladı. Milletin parası artık milletindir. Yüz yıl önce bu şehir beş yıl boyunca işgalci güçlerin elinde kalmıştı. Mustafa Kemal Atatürk'ün yardımıyla bağımsızlığına kavuştu. Dolayısıyla bu şehir Atatürk'ün emanetidir” dedi.

'ÖZEL'E TEŞEKKÜR EDERİM'

İmamoğlu, “Bu yolculuğu birlikte en güçlü şekilde tasarlayarak güçlü başarılara imza atmamızı sağlayan Özgür Özel’e teşekkür ediyorum” dedi. şunları söyledi: “Parti milletvekillerine ve parti meclisi üyelerine teşekkür ediyorum. İstanbul'da bir oyunumuzu bile kaybetmemesini sağlayan il başkanımız Özgür Çelik'e teşekkür ediyorum. Partimizin liderlerine, İstanbul gönüllülerine teşekkür ediyorum, İstanbul ittifakını içselleştiren seçmenlere ve 16 milyonluk İstanbul halkına canı gönülden teşekkür ediyorum, acaba bu seçim bittikten sonra kamuoyu bize nasıl bir mesaj verdi. Hangi mesaj? Millet rakiplerimize verdi mi Sayın Cumhurbaşkanı? İstanbul'da israf devri bitti, partizanlık bitti, particilik yok, liyakat var, halkçı belediyecilik var, bu anlayış kazanmaya devam edecek dediniz bize. İstanbul'un her sakinine adil ve hakkaniyetli hizmet verildiği şekilde devam edecektir.Milletimiz bize hızlanmamızı söyledi.Millet bizi seçerek bize verdiği mesajın aynısını hükümete de vermiş oldu. İstanbul'a hizmet etmek üzere seçilenlere saygı duyacaktır. Vesayet kuramaz. Kanal yok, kanal yok. “İstanbul var” dedi.

“TEK KİŞİ SİPARİŞ VEREMEZ”

Milletin kazanmaya devam edeceğini vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu: “Bir kişi emir vermez. İnsanlar emir veriyor. İnsanlar talimat vermez. İnsanlar emir veriyor. Bugünden itibaren kişinin koruma süresi sona ermiştir. Her zaman millet kazanır, millet kazanır dedik. Millet kazanmaya devam edecek. Çok daha güzel günlere yelken açacak. Rekabetin devam ettiği mahalleler var. Yarış Fatih, Gaziosmapaşa ve Pendik'te devam ediyor. Biz onlara saygısızlık etmedik, etmeyeceğiz. “Sandıklardan çıkanları emir olarak kabul ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir