Valilik duyurdu: 7 gün toplantı ve gösteri yasağı! – Türkiye'den son dakika haberleri

Ağrı Valiliği, 4 Haziran 2024'ten itibaren il genelinde toplantı ve yürüyüş dahil tüm etkinlikleri 7 gün süreyle yasakladı.

Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Pek çok yerde olduğu gibi şehrimizde de tüm dünyada meydana gelen ve ülke gündemini meşgul eden olaylara/gelişmelere ilişkin olarak siyasi partiler, sendikalar, dernekler gibi sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişiler devreye girmektedir. kamuoyunu belirli konularda aydınlatmak ve kamuoyu oluşturarak o konuyu sahiplenmelerini sağlamak amacıyla faaliyet gösteriyoruz.” Demokratik toplum düzeninde hakların elde edilmesinin vazgeçilmez yöntemleri olan basın açıklamaları, açık hava toplantıları, gösteriler, stant açılışları, toplu broşür/broşür dağıtımları vb. eylem/etkinlikler düzenlenmekte ve bu eylem/etkinlikler gerçekleştirilmektedir. terör örgütleri ve sol/marjinal/kışkırtıcı gruplar tarafından. Grupların sıklıkla bunu bir eylem biçimi olarak kullanmaya çalıştıkları görülmüştür.

Saygılarımla; Yukarıda belirtilen gerekçeler ve belirtilen yasal mevzuat hükümleri doğrultusunda, Anayasamız ve kanunlarımızın öngördüğü sınırlama ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu kabul edilen saldırı ve saldırıları önlemek, kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak, Vatandaşlarımızın terör örgütlerinin planlarını ortadan kaldırmak ve bu anlamda; Milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin ve genel sağlığın korunması, suçların önlenmesi, temel hak ve özgürlükler, başkalarının hak ve özgürlükleri ile genel kamu düzeninin korunması ve şiddet eylemlerinin yayılmasının önlenmesi amacıyla; Ağrı ili coğrafi sınırları içerisinde, 04/06/2024 tarih 00.01'den 10/06/2024 saat 23.59'a kadar 7 (yedi) gün süreyle geçerli olmak üzere; 5554 sayılı Kanun hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşleri, açık hava toplantıları ve kapalı toplantıların yasaklanması. 2911 sayılı Kanunun ilgili hükümleri gereğince Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 sayılı toplantı ve etkinlikler hakkında Kanun; Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler dışında dini ve milli bayramlar; Basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, pavyon ve stant kurulması/açılması, imza kampanyalarının düzenlenmesi, broşür, kitapçık ve el ilanlarının dağıtılması ve her türlü protesto eylemleri gibi faaliyetlerde, Kanunun 11 (a) ve (c) maddeleri İl Hukuku İdare Kanunu no. 5442) bendi hükümleri uyarınca, yukarıda belirtilen tarihler arasında çevre ilçe veya illerimizden veya ilimiz güzergâhı kullanılarak, bireysel veya toplu olarak her türlü hukuka aykırı eylem/olaylara katılımın önlenmesi amacıyla, ve her türlü yasa dışı eylem/etkinliğe katılımın önlenmesi amacıyla, yasa dışı eylem/etkinliklere katılabilecek kişileri “5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11 inci maddesinin (c) bendi hükümleri gereğince; grup/grupların il ve ilçelerimize girişine, bu yerlerden bireysel veya toplu olarak çıkılmasına izin verilmemesine karar verilmiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir