Suda Mozzarella

Suda mozzarella denilince eminim gözünüzün önüne su içinde top top peynir parçaları gelmektedir. Doğru tahmin ettiniz. Suda mozzarella denmesinin sebebi yumuşak kalması ve su içinde muhafaza edilerek sofralarınıza uzanmasıdır.

İtalyan orijinli bir peynir olan suda mozzarella yumuşak, az tuzlu ve kolay eriyen yapıya sahiptir. Bu özellikleri suda mozzarella peynirine mutfaklarda kullanım zenginliği sağlamaktadır.

Suda mozzarella peyniri nasıl yapılır? Suda mozzarella peyniri nasıl tüketilir? O halde sizin için hazırladığımız hem bilgiye yönelik hem de öneri amaçlı yazımıza buyurun.

Suda mozzarella peyniri nasıl yapılır?

Gelişmiş teknolojik aletlerine sahip üretim tesislerinde hijyen kuralları ve yüksek kalite standartlarına özen gösterilerek seri üretimi gerçekleştirilen suda mozzarella peyniri gerilmiş telemeli peynir sınıfında yer alır. Gerilmiş teleme denmesinin sebebi, yüksek sıcaklıkta suda bekletilme işlemine tabii tutulmasıdır.

Orta sıcaklıktaki( 30-350C) çiğ inek sütü pastörize edilerek zararlı mikroorganizmalardan ayrıştırılır. Yüksek sıcaklıkta haşlanan süte peynir mayası eklenir ve pıhtılaşma işlemi oluşan telemeler soğutulup dinlendirilerek peynir altı suyundan ayrılması beklenir. Preslenen ve her bir tanesi 10-15 cm büyüklüğündeki mozzarellalar, salamuraya(tuzlu su) alınır ve bekletilir ve bu salamura suyu ile ambalajlanarak tüketime sunulur.

Suda mozzarella nasıl tüketilir?

Yumurta biçiminde, deliksiz, yumuşak, az tuzlu ve yağlı bir yapıya sahip olan suda mozzarella peyniri mutfaklarda kullanımı açısından geniş bir yere sahiptir.

Damak zevkinize uygun suda mozzarella peyniri, sizin hünerli ellerinizde ve yaratıcılığınızı konuşturarak  her yemekle buluşturabilirsiniz. Zengin bir kullanım alanına sahip olan suda mozzarella peyniri özellikle makarna, pizza, omlet, tost, poğaça, börek, tavuk ile kullanımında müthiş lezzetler ortaya çıkartabilirsiniz. Fırında makarnanın,  fırına sürülen tereyağlı ekmeğin üzerine, az tuzlu donmayan yağlı ve sıcaklığa bağlı akışkan özelliği ile helva ve künefe gibi tatlılarınızın yapımında rahatlıkla ekleyebileceğiniz bir lezzettir. Soslu tavuk, soslu et yemeklerinize harika bir eşliktir.

Suda mozzarella içeriğinde bulunan kalsiyum, protein, magnezyum, B12 gibi zengin vitaminler bakımından, kemiklerinizin sağlığı, bağışıklık sisteminizin korunması ve vücut direncinizin artması açısından çok faydalı bir peynir çeşididir.

Suda mozzarella peynirinin en iyi muhafaza koşulu buzdolabında kendi ambalajında olanıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir