Spor muhabirleri, F.Bahçe-Beşiktaş derbisi hakkında şu yorumu yaptı: “Böyle planlama yapılabilir mi?” – En güncel spor haberleri

F.Bahçekampınızda ağırlandınız Beşiktaş2-1 mağlup oldu. Spor yazarları derbiye ağırlık verdi.

Spor yazarlarının yorumları şöyle:

Hilmi Türkay: “Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde İsmail Kartal'a veya oyunculara bir tepki olur mu diye merak ediyordum. Hatalar nedeniyle UEFA Konferans Ligi'nden elendiler ve Sivas'a iki puanla kaldılar. 12. Adam oyuncularına sarıldı. Herhangi bir tepki olmadı, sadece alkışlar geldi.” . F.Bahçe, Beşiktaş'a karşı özellikle ilk yarıda dominant bir maç çıkardı. Asıl etken Bianconeri'nin başlangıçta 10 oyuncuyla kalması ve dengeyi bulamamasıydı. Sarı-Lacivertlilerin karşılaşmasının ardından ilk yarıda skorun 1-0'ın üzerinde olması gerekiyordu. Geri dönen ve cezayı alan doktorun hatasıydı. Beşiktaş ikinci yarıda biraz stresli görünüyordu ancak İrfan Can Kahveci'nin golüyle Fenerbahçe rahatladı. Cenk'in golüne şapka çıkarılır ama Beşiktaş son yılların en etkisiz derbisini oynadı -Lacivertliler ile Galatasaray arasındaki fark 4 ve hataya yer yok, karar size kalmış..” (Cumhuriyet)

Uğur Meleke: “İlk golü atan ve ikinci golün yapımında rol alan Batshuayi günün en iyilerindendi. Ancak Dzeko ve Batshuayi'nin birlikte sahada olabileceğini düşünüyorum. Dzeko'nun gol sayısının nedeni nedir? Son zamanlarda çok derin oynaması da azalıyor, ofansif bir orta saha oyuncusu olarak hareket etmesi doğal.” “Dzeko'nun gol hızı azaldı. Bu ikilinin sahada Dzeko derin ve Batshuayi önde olmak üzere birlikte oynayabileceğini düşünüyorum.” (Özgürlük)

“Yazıklar olsun İSMAİL KARTAL'A, OYUNCULARA”

Erman Toroğlu: “Fenerbahçe ile maç öncesi tartışmalar var. Dzeko olayı var. Michy Batshuayi ilk 11'de. 10 oyuncusu kalan Beşiktaş karşısında bile son 10 dakikaya kadar mutsuzlardı. Yani bitiremiyorlar. Bazı oyuncular destek vermiyor. Hala her şey olabilir. Batshuayi'nin oynadığı süreye ve attığı gol sayısına baktığımızda Dzeko'nun çok üstünde, bu da Kartal'ın maçın hakkını vermediği anlamına geliyor. Kazak.” (Sabah)

Gürcan Bilgiç: “İlk saniyede F.Bahçe, Beşiktaş'a 'kabus' gibi çöktü… Nefesleri kesilmeden devam ettiler, maçı kapatacak golün peşinden gittiler. Sağdan, soldan geldiler. 25. dakikada 10 kişilik Beşiktaş'ta, ardından Fred-Tadic'in üçgeni, Fenerbahce'nin golüyle sona eriyor. Devre sonunda durum 30-70. İkinci yarının ilk 15'inde de tempo devam ediyor. Topraktepe'nin hamleleri sırasında “sakat” olan iki takım, Livakovic'in sürpriz kurtarışıyla Mert'in deneyiminin dönüm noktası oldu ama ilk yarıda rakip baskıya boyun eğip pozisyon bulamamak. İsmail Kartal'ın da “ayıp”ı bu kadar övmesinin sebebi çözümdür ().Sabah)

“FENERBAHÇE VAZİ VERMEMİŞTİ”

Ercan Güven: Beşiktaş takımının daha önce çok daha kötü takımları vardı ama hiç bu kadar yıpranmamıştı, kafası karışık ve umutsuz olmamıştı… Mesela sezon boyunca farklı bir teknik direktörün olmadığı derbi olmadı. Bitkin düşmüştü. Yorgundu. F.Bahçe ise üzgün… “Hüzünlülerin ve sıkılanların derbisi” İsmail Kartal'ın “sürpriziyle” başladı. Takımın en tecrübeli, en uzun kariyere sahip ve en çok gol atan kaptanı Dzeko, derbide yedek kulübesindeydi. Neden?… Kokusu yakında çıkacaktır. Beşiktaş yenildi ama mağlup olmadı. Kazandı ama F.Bahçe bunun hangi amaca hizmet edeceğini bilmiyor. Dramatik bir derbiydi” (Milliyet)

Ahmet Çakar: “Fenerbahçe derbiyi şans eseri kazandı. Sonuçta şampiyonluk adayları engelleri birer birer aşıyor… Sanırım Fenerbahçe bu kadar kolay geçmelerini beklemiyordu.” (Sabah)

“BÖYLE BİR PLANLAMA MÜMKÜN MÜ?”

Ömer Üründül: “Fenerbahçe maçı 3 puanla bitirdi ve maça devam edeceğini söyledi. Ancak takımın genel formunun hiç de iyi olmadığı açık. Gelelim İsmail Kartal'a… İsmail sakat, Krunic'in durumu kötü Maçta Mert Hakan'ı alamadılar ve ikinci oyuncu değişikliğini yapmak zorunda kaldılar: “Becao'ya karşı forehand'inizi kullanıyorsunuz ve moralini sıfıra düşürüyorsunuz. Böyle bir planlama mümkün mü?” (Sabah)

Halil Özer: “Bu maç morali bozulan bir Fenerbahçe için şampiyonluğun kader anlarından biriydi… İlk yarıda İsmail'in sakatlığı oyun sistemini etkilese de üç puan almayı başardı. Bunun sonucunda da F.Bahçe takip etmeye devam ediyor. Ama Açıkçası Sivas maçı takımın moralini bozdu.” “Bu nedenle bu maç F.Bahçe için çok önemliydi, son 20 dakikadaki paniğe rağmen maçı sorunsuz atlattılar.” (Milliyet)

“ADALETSİZLİK YAPILIYOR”

İlker Yağcıoğlu: “Genel olarak maç, F.Bahçe'nin topla daha fazla oynadığı ve galibiyete daha yakın olduğu bir maçtı. Maçın son kısmı sorunlu geçti. Cenk'in golünden sonra panik yaşandı. İkinci gol çok geç geldi. İkinci gol, F.Bahçelileri öne geçirdi. Tabii ki derbiyi kazanmak her şeyden daha kıymetli ve önemli ve Galatasaray 4 puanlık galibiyet avantajıyla yoluna devam ediyor.

Rıdvan Dilmen: “Beşiktaş'ın boyuna yakışır şekilde rakibini ezemediğini, F.Bahçe'nin ise rakibine saygı duyduğunu ve son 4 haftanın başında 1-0'la yetindiğini gördük. Beklediğim gibi bir maçtı. Sanırım Dominik Livakoviç'e haksızlık yapılıyor, çok iyi oynuyor.” “Duygusal bir oyuncu ve gelecek yılın ikinci yarısında daha da iyi olacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir