Spor, Ege'nin iki yakasını bir kez daha buluşturacak – Son Dakika Spor->Diğer sporlar, Cumhuriyet Ege Haberleri

Sakız Adası kadınlar voleybol turnuvası, Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluk adına, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sakız Adası yerel yönetimlerinin işbirliğiyle 10-12 Mayıs tarihleri ​​arasında düzenlenecek. Altay ve Karşıyaka kulüplerinin de katılacağı voleybol turnuvasının basın toplantısı İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Yunanistan Başkonsolosu Alexandros Konstas, Sakız Adası Belediye Başkan Yardımcısı Georgias Christakis, Sakız Adası Konaklama Derneği Başkanı Georgias Milanodis, Karşıyaka Spor Başkanı Georgias Milanodis katıldı. Kulüp İlker Ergüllü, Altay SK Voleybol Şube Başkanı Dr. Aybars Akoğlu, Avek Otomotiv İzmir Bölge Müdürü Hüseyin Genç ve fotoğrafçı-koleksiyoncu Mert Rüstem de hazır bulundu.

“DOSTLUĞUMUZ HER ZAMAN DEVAM EDECEK”

Başkan Tugay, şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu güzel organizasyona destek olma kararımızı açıkladık. Bu turnuva 10-12 Mayıs tarihleri ​​arasında Sakız Adası'nda gerçekleşecek. Böyle bir organizasyonun parçası olmak bizim için büyük mutluluktu. Görevime yeni başladım ama Sakız Adası ile diğer Ege adaları arasındaki dostluğun geliştirilmesine ve komşu ülkemiz Yunanistan ile kültürel, sosyal ve sportif ilişkilerin geliştirilmesine önem veriyorum. Hem İzmir'de onları ağırlamak hem de Yunanistan'da misafir olmak istiyorum. Dostluğumuz her zaman devam edecek dedi.

“BU HER ZAMAN HATIRLADIĞIMIZ BİR HİKAYE ÇÜNKÜ ARAMIZDA VAR OLAN DOSTLUĞU TEMSİL EDİYOR”

Tugay, Sakız Adası futbol kulübü ile Karşıyaka arasında geçmişte oynanan bitmek bilmeyen futbol karşılaşmasını anlattı. İzmir ile Sakız Adası arasında güçlü ilişkiler bulunduğunu vurgulayan Başkan Tugay, şöyle konuştu: “Sakız Adası ile İzmir arasında çok yakın ilişkiler ve dostluk var. İzmir'den pek çok insan Sakız Adası'nı ziyarete gidiyor ancak tarihsel olarak İzmir ile Sakız Adası arasında çok yakın dostluklar var. Yıllar önce yaşanmış çok güzel bir anımız var ve bu anıldığında hepimiz mutluluk ve dostluk hissediyoruz. Karşıyaka futbol takımı ile Sakız Adası kulübü futbol takımı arasında hazırlık maçı yapılmasına karar verildi. Maçın başlamasına 3 dakika kala yoğun yağmur nedeniyle maç yapılamadı. Bu maçı daha sonra oynayacaklarını söyleyen bu iki takım, 80 yıl sonra 2016 yılında bir araya geliyor ve tekrar oynamak istiyor. Maçın başlamasına 65 dakika kala, maç bitmeden seyirciler sahaya girip “Bu maç hiç bitmesin” diyor ve maç yine yarım kalıyor. Bu turnuvanın doğrudan bu maçla alakası yok ama aramızdaki dostluğu temsil etmesi açısından her zaman hatırladığımız bir hikaye. Bugünkü olayda o zamanki dostluktan doğan bir fikirdi. Böylesine güzel bir fikri desteklememek mümkün değil” dedi.

CHRISTAKİS: SAKIZ VOLEYBOLCULARI İÇİN DE BÜYÜK BİR DENEYİM OLACAK

Sakız Adası'nın turizmden sorumlu başkan yardımcısı Georgias Christakis, İzmir'de olmaktan mutlu olduğunu belirterek, organizasyon sayesinde Sakız Adası voleybol kızlarının farklı kulüp ve seviyedeki sporcularla birlikte harika bir deneyim yaşayacağının altını çizdi. Christakis, “Burada olmaktan mutluyum, çok mutluyum” dedi. Yeni belediye başkanımızın da selamlarını getirdim. Atina'da olmasaydı kesinlikle burada olurdu ama başkente gitmesi gerekiyordu. Ocak 2024’ten itibaren belediye başkanı olacağız, benim işim turizmle uğraşan belediye başkanının başkan yardımcısı olmak. Aynı zamanda birlikte oynayacağımız spor kulüplerinden birinin de antrenörüyüm. Biz Sakız Adası olarak bu dernekleri destekliyoruz, çok istiyoruz. Zaten ilişkilerimiz çok eski, hatta şunu da söylemek gerekir ki hem Sakız Adası hem de İzmir turizm alanında birbirine destek veren iki şehir, burada bulunmaktan mutluluk duyduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Davetiniz için teşekkür ederiz, Sakız Adası'nın voleybol kızları için harika bir deneyim olacak. Farklı kulüplerden ve seviyelerden sporcularla bir arada olacaklar, bundan çok mutluyum” dedi.

MILANODIS: ADAMIZDAN GELEN TÜRK MİSAFİRLERİMİZİ MUTLU ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sakız Adası Konaklama Derneği Başkanı Georgias Milanodis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki dostluğa vurgu yaptı. Sakız Adası ve İzmir'e gelen ziyaretçiler arasında çok güçlü bir bağ oluştuğunu belirten Milanodis, şöyle konuştu: “Çok güçlü dostlukların olduğu İzmir şehrini çok seviyorum ve burada olmaktan çok mutluyum. Sakız Adası ve İzmir'e gelen ziyaretçiler arasında uzun zamandır çok güçlü bir bağ oluşmuştur. Yıl boyunca Türkiye'den ziyaretçi gelmesinden özellikle mutluyuz. İnanın biz turizmciler olarak Türk misafirlerimizin adamızdan mutlu ayrılmaları için %100 çalışıyoruz. Ekim ayında derneğin başkanı olduğumda komşuları birleştirmek ve özellikle yakın olduğumda iyi ilişkiler kurmak istedim. Mert Bey'le bunu konuşuyorduk ve bugün buradayız. Türk ve Rum halklarının yakınlaşması, dostluklarının ileri seviyelere ulaşması çok önemli. Bu nedenle bu alanda çok çalışmamız gerekiyor. Kuzey Ege Adaları, hükümdarı Sayın Kartakis'e selamlarını iletiyor, kendisi de çabalarımızı destekliyor. Maçların son günü olan Pazar günü ortaçağ köylerine gezi düzenledik. Bu maçlar bir müsabaka olarak görülmemeli, tüm katılımcılar kazanan sayılacak ancak ilk 4 takıma birer kupa verilecek. Şu anda müsaitlik olmadığını biliyorum ama gelecekte futbol maçları da düzenleyeceğimizi umuyorum” dedi.

KONSTAS: YUNAN DOSTLUĞUNU GÜÇLENDİRME YÖNÜNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

Yunanistan Başkonsolosu Alexandros Konstas, iki ülke arasındaki dostluğu güçlendirmeye yönelik bir çabanın bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Yunanistan dostluğunun ve ticari dostluğun güçlendirilmesi yönünde çok önemli bir adım atıyoruz. 94 yıllık geçmişi olan bir spor maçı yaratmak için bir aradayız. Sayın Başkanımızı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Bu fırsatı iyi dileklerimi ifade etmek için kullanmak istedim. Bu çok önemli girişimde emeği geçenleri de tebrik ediyorum. Bunun iki insanı içgüdüsel olarak birleştiren bir çaba olduğunu görüyorum. Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu bu yöndeki her türlü girişimi ve çabayı desteklemektedir. Çünkü Sakız Adası'ndan çok sayıda turist Türkiye'ye, Türkiye'den de çok sayıda turist Sakız Adası'na gidecek olduğundan, bu her iki tarafa da fayda sağlayacaktır. İkili ilişkilerin iyiliği için bu girişimlerin devam etmesi gerekiyor. İzmir'e bizzat teşekkür etmek isterim, çok sıcak karşılandım. “Teşekkür ederim” dedi.

ERGÜLLÜ “BU TURNUVA GENÇLERİMİZİN BİRLİKTE ÇALIŞMA FIRSATI OLSUN”

Karşıyaka SK Başkanı İlker Ergüllü ise şunları söyledi: “Bu bölgenin en büyük iki ülkesi yıllardır burada kültür ve turizm faaliyetleri yürütüyor. Sakız Adası her zaman bu çabaların ön saflarında yer almıştır. Umarım önümüzdeki yıl da başkanlığım devam ederse, futbolda geçmişte yaşanan bitmeyen oyun için misafirlerimizi Karşıyaka'ya davet edeceğiz. O maçı burada, İzmir'de oynayalım. Öncelikle bu organizasyona çok hızlı cevap veren değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın gençlerimiz arasındaki bağın güçlenmesine vesile olmasını ve futboldan sonra da yıllar boyunca gençlerimiz voleybol turnuvamızı anlatmaya devam etmemizi diliyorum” dedi.

“DOSTLUK KAZANACAK”

Altay Voleybol Şube Başkanı Dr. Aybars Akoğlu da şunları söyledi: “Altay Kulübü başkanının selam ve saygılarını iletiyorum. Kulüplerden biri 1912'de, diğeri 1914'te kuruldu. Bunlar sadece oynamak için doğmamış kulüpler. ama aynı zamanda toplumu ilerletmek için. 7 yıl boyunca başkanlığını yaptığım kulübün belediye başkanlarıyla her görüştüğümüzde şöyle derdim: “Altay ve Karşıyaka da tarihi değerlerdir, tıpkı Konak'taki binalar gibi.” Bulamıyorum ama belediye başkanı görev süresinin ilk ayında bu işi yaptı, teşekkürler. “Dostluk kazanacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir