Sinead O'Connor'ın ölüm nedeni ölümünden bir yıl sonra açıklandı

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

İslam'ı kabul eden şarkıcı ve aktivist Sinead O'Connor'ın ölüm nedeninin KOAH ve bronşiyal astım olduğu açıklandı.

REKLAM

İrlandalı ünlü şarkıcı ve aktivist Sinead O'Connor'ın ölüm nedeni, ölümünden bir yıl sonra netleşti.

26 Temmuz 2023'te 56 yaşında hayatını kaybeden O'Connor, Londra'nın güneyindeki evinde hareketsiz halde bulundu. İlk bilgilere göre ölümün şüpheli olmadığı belirtildi.

Bu yılın Ocak ayında yapılan açıklamada O'Connor'ın ölümünün doğal nedenlerden kaynaklandığı belirtildi.

Şimdi ise Irish Independent'ın aktardığı bilgiye göre ünlü sanatçının kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve bronşiyal astım nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Ayrıca O'Connor'ın “hafif solunum yolu enfeksiyonu” geçirdiği belirtildi.

O'Connor'ın ilk kocası ve yakın arkadaşı John Reynolds, geçtiğimiz Çarşamba günü Londra'da ölüm belgesini kaydettirdi. Ölüm haberinin ardından eski İrlanda Başbakanı Leo Varadkar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi başsağlığı diledi.

O'Connor'ın ölümü, vefat eden 17 yaşındaki oğlu Shane'in ölümünden 18 ay sonra gerçekleşti.

Sinead O'Connor, 2018 yılında sosyal medya hesabından İslam'a geçtiğini ve ismini Şüheda Davitt olarak değiştirdiğini duyurmuştu.

Öte yandan Dublin'deki Ulusal Balmumu Müzesi, sergilenen O'Connor balmumu figürünü kaldırarak bir özür yayınladı.

Müze, O'Connor'a daha uygun bir saygı duruşunda bulunmak için figürü kaldırmaya karar verdi ve şarkıcının “daha doğru bir temsilini yaratmak” için yeni bir proje başlatacağını duyurdu.

Müze müdürü Paddy Dunning, “daha iyisini yapabiliriz” kararı verildiğini açıkladı. Müze ayrıca figürle ilgili halkın geri bildirimi ve tepkisine ilişkin bir açıklama da paylaşarak “mevcut tasvirin yüksek standartlarımızı veya Sinead'in sadık hayranlarının beklentilerini karşılamadığının farkında olduklarını” söyledi.

Sinéad O'Connor'ın erkek kardeşi John O'Connor, RTÉ Liveline'a müzede sergilenen balmumu figürün kız kardeşine “hiç benzemediğini” söyledi.

Figürü “manken ile Thunderbirds'ten çıkan bir şeye” benzettiğini belirten John O'Connor, bu durum karşısında “şok” olduğunu ve figürün “iğrenç” olduğunu ifade etti.

Ek kaynaklar • İrlandalı bağımsız kuruluş RTÉ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir