Samsung yeni buzdolabı modelini tanıttı – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

Samsung'un açıklamasına göre yeni RB6000D alttan donduruculu buzdolabı, AI Inverter Kompresörü, AI Enerji Modu ve geliştirilmiş kapasitesiyle enerji açısından verimli bir deneyim sunuyor.

Ürün, Wi-Fi ve SmartThings AI Energy özellikleri sayesinde markanın benzer modellerine göre daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Dijital Ev Aletleri Müşteri Deneyimi Ekibi Başkanı Moohyung Lee, enerji verimliliğinin günümüz tüketicileri için her zamankinden daha önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kapsamlı ve titiz araştırmalarımız sayesinde ve geliştirme çalışmalarımızla dünya çapındaki tüketicilerin takdir ettiği Samsung kalitesine ve özelliklerine ulaştık.” “Ayrıca benzer Samsung buzdolabı modellerine göre daha fazla enerji tasarrufu sağlamayı başardık. Kullanıcıların yeni Samsung buzdolabının bu olumlu özelliklerinden günlük yaşamlarında da yararlanacaklarına eminiz.” dedi.

Buzdolabı, markanın ekstra büyük donduruculu buzdolabı modelleri arasında AB enerji standartlarında A enerji notu alan ilk model olma özelliğini taşıyor.

Şirket, bu modelde enerji tüketimini geleneksel modele göre %55,9 oranında azaltacak yeni çözümler geliştirdi.

“DAHA AZ ENERJİ KULLANILIYOR”

Yeni yüksek verimli AI Inverter kompresör, dönen parçaların yarıçapını artırmak için yeniden tasarlandı. Bu sayede kompresörün ataleti geleneksel kompresöre göre 4,1 kat daha yüksek olur ve kompresör daha uzun süre gücünü koruyabilir. Bu, buzdolabındaki ani sıcaklık değişimlerini önler ve daha az enerji tüketir.

Ayrıca kompresör, gürültü seviyesinin azaltılmasına yardımcı olan yeni kontrol teknolojisi sayesinde geleneksel modele göre 5 kata kadar daha sessiz çalışır. Yeni AI invertör kompresörü, dijital invertör kompresörün geliştirilmiş mekanik yapısı sayesinde sabit sıcaklığı korurken daha az enerji kullanarak mevcut Samsung invertör kompresörlerden daha verimli çalışır.

Ayrıca ürün, güç tüketimini %15'e kadar azaltabilen SmartThings AI Enerji Güç Tasarruf Modunu da destekler. SmartThings'in Yapay Zeka Enerji modu, kullanıcıların günlük, haftalık ve aylık enerji tüketimini kolayca izlemesine ve aylık elektrik faturalarını tahmin etmesine olanak tanıyor. Kullanım belirtilen tahmini aşarsa AI Enerji modu proaktif olarak etkinleştirilebilir ve enerji tasarrufu sağlayabilir. Ayrıca kullanıma ve çevreye bağlı olarak kompresör hızını ve buz çözme döngüsü sıklığını da optimize eder. Dolayısıyla yiyeceklerinizin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Şirket, büyük buzdolabının sunduğu kapasite avantajlarını daha da artırmak amacıyla bu yeni modelde de geleneksel olarak buzdolaplarında kullanılan SpaceMax teknolojisini uyguladı. İnce duvarlar ve etkin izolasyon sayesinde depolama hacmi artarken, buzdolabının iç sıcaklığı da sabit tutuluyor.

Performans ve saklama kapasitesinin yanı sıra buzdolabı, modern evlere yakışan bir tasarıma sahip. Tamamen düz kapısı ve gömme kulp yapısı sayesinde uyum vaat ediyor. Nazik Aydınlatma fonksiyonu iç parlaklığı kontrol altında tutar ve dış yüzeydeki parlamayı önler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir