Pompeii'de Truva Savaşı'ndan ilham alan 2000 yıllık freskler bulundu

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Arkeologlar Pompei harabelerinde mitolojik sahneleri tasvir eden muhteşem fresklerle dolu bir ziyafet salonu keşfettiler.

REKLAM

Son keşif, İtalya'daki arkeolojik alanda şimdiye kadar yapılmış en şaşırtıcı keşiflerden biri olarak tanımlandı.

Yaklaşık 15 metre uzunluğunda ve 6 metre genişliğindeki ziyafet salonunun siyah boyalı duvarları, iyi korunmuş freskler ve mozaiklerle süslenmiştir.

Bir sahnede Truva prensi Paris, Spartalı prenses Helen'e dönük olarak tasvir edilirken, bir başka sahnede ise elinde lir tutan Yunan tanrısı Apollon, Truva rahibesi Cassandra'yı cezbetmeye çalışmaktadır.

Kültürel Miras Bakanı Gennaro Sangiuliano, “Pompeii gerçekten bizi şaşırtmaya devam eden bir hazine sandığı çünkü her kazdığımızda bir şeyler buluyoruz” dedi.

Uzmanlar, muhtemelen kandillerin isini gizlemek için inşa edilen, duvarlarından dolayı “siyah oda” olarak anılan odayı, keyifli dakikalar geçirilecek şık bir ortam olarak tanımlıyor.

Pompeii arkeoloji parkı müdürü Gabriel Zuchtriegel, “Birey ile kader arasındaki ilişkiye atıfta bulunuyorlar” diyor.

Zuchtriegel şöyle devam ediyor:

“Geleceği gören ama kimse ona inanmayan Cassandra; işgalci Yunanlılara karşı Truva atlarının yanında yer alan Apollo; siyasi açıdan yanlış aşk ilişkileri savaşın nedeni veya belki de sadece bahane olan Helen ve Paris.”

Ziyafet salonu, üst kata çıkan süslemesiz bir merdivenle, muhtemelen bir servis alanı olan bir avluya açılmaktadır.

Merdiven kemerlerinin kaba sıvasında iki çift gladyatörün karakalem çizimleri de bulundu.

Regio IX insula 10'daki kazılar şu ana kadar Via Nola'ya bakan, içinde fırın ve çamaşırhane bulunan bir ev de dahil olmak üzere birbirine bağlı iki konutu gün ışığına çıkardı.

Bu yapıların arkasında görkemli bir şekilde dekore edilmiş konaklama yerleri keşfedildi; bu, patlamadan önce büyük yenileme çalışmalarının yapıldığının bir işareti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir