Lezzetli Donut tarifi… Yumuşak ve harika dolgulu Donutlar! – Son dakika gastronomi haberleri

İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden biri çöreklerYumuşak dokusu ve lezzetli krema dolgusu ile tatlı severlerin vazgeçilmezidir. Pratik ve lezzetli bir alternatif sunuyor çöreklerDışı hafif çıtır, içi yumuşak yapısıyla herkesin beğenisini kazanıyor. İşte evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz enfes Bomboloni tarifi…

MALZEMELER

Hamur için:

3 su bardağı un

1/2 su bardağı süt (sıcak)

1/4 su bardağı toz şeker

2 yumurta

1 anlık sanal paket (7 g)

1/4 bardak tereyağı (eritilmiş ve sıcak)

1 çay kaşığı tuz

Kızartmak:

Sıvı yağ

İç dolum için:

çikolata kreması

Reçel veya marmelat (isteğe bağlı)

Yukarıdaki için:

Granül şeker

ÜRETME

Ilık süt, hazır maya ve toz şekeri bir kapta karıştırıp maya aktifleşene kadar (yaklaşık 10 dakika) bekletin.

Yumurtaları ve eritilmiş tereyağını maya karışımına ekleyin, iyice karıştırın.

Unu ve tuzu ayrı bir geniş kaseye koyun. Ortasını havuz şeklinde açıp sıvı karışımı ekleyin.

Karışımı iyice yoğurun. Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.

Hamuru hafifçe yağlanmış bir kaseye alıp üzerini örtün ve ılık bir yerde yaklaşık 1 saat veya hamur hacmi iki katına çıkana kadar dinlenmeye bırakın.

Hamur kabardıktan sonra hafifçe unlanmış bir yüzeye alıp hafifçe yoğurarak gazının çıkmasını sağlayın.

Hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında olacak şekilde açın.

Yuvarlak bir kurabiye kalıbı veya bardak kullanarak hamurdan daireler kesin.

Kesilen hamur halkalarını hafifçe yağlanmış bir yüzeye veya pişirme kağıdına yerleştirin, üzerlerini temiz bir bezle örtün ve 30 dakika kadar daha kabarmalarını bekleyin.

Yağı derin bir tavada ısıtın. Yağ yeterince ısındığında (yaklaşık 180°C), mayalı hamur halkalarını dikkatlice yağın içine batırın.

Her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın. Kızaran çörekleri emici kağıtla kaplı bir tabağa yerleştirin.

Kızaran çöreklerin bir tarafına küçük bir delik açın.

Donutların içini sıkma torbası kullanarak çikolatalı krema veya reçelle doldurun.

Üzerini toz şekerle kaplayarak servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir