Küçükçekmece Belediyesi'nden Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla anlamlı sergi – KÜLTÜR SANAT

Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla 9 yaşındaki otizmli çocuk Mustafa Miraç Eren'in adını taşıyan “Mustafa” sergisine ev sahipliği yaptı. İlk kişisel sergisini açmanın mutluluğunu yaşayan Mustafa, yeteneğiyle sanatseverlerden tam not aldı.

Sergide, Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi'nde 2 yıl eğitim gören Mustafa'nın sakız, hamuru ve seramik macunuyla yaptığı hayvan figürlerinden oluşan 70'e yakın heykel yer alıyor.

Serginin açılışına çok sayıda vatandaşın yanı sıra Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da katıldı.

Güney Özkılınç: Akademimizde özel çocuklara bireysel eğitim veriliyor

Sergi açılışında konuşan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, şunları söyledi: “Güzel Sanatlar Akademimizde özel çocuklara bireysel eğitim veriliyor ve şu anda 10 özel çocuğa eğitim veriliyor. Bu özel çocukların bağımsız, üretken ve sosyal olarak bütünleşmiş bir yaşam kurabileceklerini göstermek için her yıl bir öğrencimizin adını taşıyan bir sergi düzenliyoruz. Akademimizde eğitim gördüler. Bu yıl üçüncü sergimizi açmanın mutluluğunu yaşayan Mustafa, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sibel Eren: Oğlum Güzel Sanatlar Akademisi'nde çok gelişti

Minik ressam Mustafa Eren'in annesi serginin açılışında şunları söyledi: “Küçükçekmece Belediyesi sayesinde oğlumun yeteneğini gösterme fırsatı bulduk. Mustafa 4-5 yaşlarındayken kağıtla oynadı, daha sonra biz de kağıtla oynadık. Hayvan şekilleri yaptığını fark etti ve daha sonra kauçukla şekiller yapmaya devam etti. İlkokula başladığımda durumu öğretmenime anlattım ve o da bizi Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi'nde heykel okuyordu. Oğlum 2 yıldır burada resim yapıyor, “Küçükçekmece Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Nimet Erdoğan: 'Mustafa' keşfedilmesi gereken bir yetenek

Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi'nde görev yapan Resim Öğretmeni Nimet Erdoğan, şunları söyledi: “Çocuklara özel eğitime başladığımızda sohbetler yaparak yetenekli çocuklarımızı keşfettik. Mustafa'nın sakızlarla heykeller yaptığını annesinden öğrendik. çok şaşırdık, ilginç bir yeteneği var, parmaklarının kıvrımlarıyla çalışıyor ve sakızın elastik özelliğini kullanarak sakızı suda eriterek daha büyük eserler ortaya çıkarıyoruz ama onun alanı. Heykeller ilgi çekicidir, “Keşfedilmesi gereken bir yetenek ve üniversite eğitimine kadar onun yanında olacağız” dedi.

Sergi 18 Nisan'a kadar Güzel Sanatlar Akademisi'nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir