İsrail'den Güney Lübnan'a yeni saldırı! Uçuşlar durduruldu

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre İsrail güçleri, Lübnan'ın güney sınır bölgesindeki Kunin kentinde bir aracı insansız hava aracıyla (İHA) vurdu.

Saldırı sonucu araçta bulunanlardan biri ağır olmak üzere yaralananların olduğu, kaza yerine ambulansların sevk edildiği kaydedildi. NNA daha sonra İsrail İHA'larının Kfar Ruman kasabasına giden yolda bir motosikleti düşürdüğünü bildirdi. Motosikletli saldırıda 25 yaşındaki Suriye vatandaşı Muhammed Halaf'ın hayatını kaybettiği, 1 Suriyeli ve 1 Lübnanlı sivilin yaralandığı bildirildi.

KULE ROKETİ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bu sabah Lübnan'dan atılan 20'ye yakın roketin İsrail'in kuzeyindeki açık alana düştüğü, saldırıda herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı belirtildi.

Açıklamada, saldırının gerçekleştirildiği Güney Lübnan'daki roket fırlatma platformunun vurulduğu, ayrıca Hizbullah'ın altyapı ve hedeflerine de saldırı düzenlendiği belirtildi.

Ayrıca sabah saatlerinde Lübnan'dan gönderilen insansız hava aracının (İHA) İsrail korveti tarafından engellendiği bildirildi.

AA-20240729-35265468-35265462-ISRAIL_ORDUSU_LUBANIN_GUNEYINE_ATTACK_DUZENLEDI

UÇUŞLAR ERTELENDİ

Lübnan'ın ulusal havayolu şirketi Middle East Airlines (MEA), mevcut riskler nedeniyle 5 uçuşunun yarın sabaha ertelendiğini duyurdu. MEA, internet sitesinden yaptığı duyuruda, Beyrut'un Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na ikinci kez gelen uçuşlara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, MEA'ya ait Lübnan'a akşam ve gece varışlı 5 uçuşun ertelendiği ve uçuşların yarın sabah gerçekleştirileceği belirtildi. Uçuş gecikmesinin uçağın sigorta şirketlerinin teknik hatasından kaynaklandığı kaydedildi.

Uçuşları ertelenen uçuşların destinasyonlarının “Dubai-Beyrut, Londra-Beyrut, Doha-Beyrut, Kuveyt-Beyrut ve Cidde-Beyrut” olduğu belirtildi. MEA, 28 Temmuz'da yaptığı açıklamada Beyrut'tan bazı uçuşları 29 Temmuz sabahına kadar ertelediğini duyurdu.

MAJDEL ŞEMS SALDIRISI

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems kasabasındaki futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin öldüğü, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı açıklandı.

İsrail ordusu, “ellerindeki bilgi ve değerlendirmelere dayanarak” roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba kentinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, sorumlunun Lübnan Hizbullahı olduğunu açıkladı.

Ancak Lübnan Hizbullahı, Majdel Şems'e yönelik saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği yönündeki suçlamaları reddetti ve “olayla hiçbir bağlantılarının olmadığını” söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “İsrail bu ölümcül saldırıyı bir kenara bırakmayacak. Hizbullah daha önce ödemediği ağır bir bedel ödeyecek.” Şu ifadeleri kullandı: (AA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
Bağcılar'da trafikte tartıştığı sürücüye saldırdı!  İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı: Bağcılar'da trafikte tartıştığı sürücüye saldırdı! İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: “Gerekeni yapıldı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir