İngiltere Yüksek Mahkemesi, çocukların ergenlik engelleyici ilaçları kullanmasını yasaklamanın yasal olduğuna karar verdi.

“Cass incelemesi” olarak bilinen bilimsel araştırmaya dayanarak, Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi, cinsiyet hoşnutsuzluğundan muzdarip 18 yaşın altındaki kişilerin ergenlik bastırıcıları kullanmasını engellemenin yasal olduğuna karar verdi.

REKLAM

İngiltere Yüksek Adalet Divanı Pazartesi günü Muhafazakar Rishi Sunak hükümetinin çocuklarda ergenlik engelleyici ilaçların kullanımını yasaklama kararının yasaya uygun olduğuna karar verdi.

Eski Sağlık Bakanı Victoria Atkins, Mayıs ayı sonunda olağanüstü hal yetkileri kapsamında alınan bir kararla bu ilaçların cinsiyet hoşnutsuzluğu olan çocuk ve gençlerde kullanımını kısıtladı.

“Cinsiyet hoşnutsuzluğu, kişinin cinsiyet kimliği ile doğduğu cinsiyet arasındaki uyumsuzluk nedeniyle yaşadığı sıkıntı olarak tanımlanıyor.”

İngiltere Sağlık Bakanı Wes Streeting, Yargıtay'ın kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çocuk sağlığı hizmetlerinin “kanıta dayalı” olması gerektiğini söyledi.

Dava, İngiliz çocuk doktoru Hilary Cass'in 2024'ün başlarında yapılması planlanan ve 18 yaşın altındaki kişilere ergenlik engelleyici ilaçlarla verilen tedavilerin etkinliğine ilişkin kanıt eksikliğini öne süren incelemesinin ardından geldi.

Bakan Streeting, “Dr. Cass'in analizi, ergenlik bastırıcıların cinsiyet hoşnutsuzluğu ve cinsiyet uyumsuzluğu olan çocuklar için güvenli ve etkili olduğuna dair yeterli kanıt bulunmadığını ortaya çıkardı” dedi.

“Bu nedenle savunmasız gençlerle uğraşırken dikkatli ve dikkatli davranmalıyız.”

Mahkemenin kararı İngiliz transaktivist topluluğu TransActual'ın tepkisine yol açtı.

Bir topluluk açıklamasında topluluk, Cass incelemesinin Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi de dahil olmak üzere birçok kuruluş tarafından “tamamen reddedildiğini” söyledi ve şunları söyledi: “Trans bireylerin güvenliği ve refahından endişe duyuyoruz”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir