Hükümetin yabancı kuruluşların temellerinin güçlendirilmesine ilişkin yasa teklifinde hiçbir şey yok: “süper yetkili” vakıf – Son Dakika Siyaset Haberleri

Teklifin içeriği detaylı olarak incelendiğinde, teklifin neden doğrudan Dışişleri Komisyonu'nda değil de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüleceğini anlamak daha kolay oluyor. Vakfın faaliyet alanı, Finans kapsamına giren çok sayıda düzenlemeyi içermektedir. Teklife göre oluşturulacak vakıf, Dışişleri Bakanlığı'nın hizmet kalitesini artırmak amacıyla her türlü taşınır ve taşınmaz mal satın alıp kiralayabilecek. Nasıl inşa edileceğini bilecek. Her türlü aracı satın alıp kiralayabileceksiniz.

BİR SATICI GİBİ

Dışişleri Bakanlığına ait veya Dışişleri Bakanlığına tahsis edilen ve halihazırda ihtiyaç duyulmayan taşınmazların Bakanlık yararına değerlendirme çalışmalarını yapabilecektir. Bu “değerlendirmenin” nasıl olacağı belli değil.

Vakıf yükseköğretim kurumları açabilecek. Vakfa gelir sağlamak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında taşınır ve taşınmaz mal alınabilir, satılabilir ve kiralanabilir. Vakıf, ayni ve nakdi, fikri ve sınai her türlü hak ve krediyi sağlayabilecektir. Takas, takas, ipotek ve benzeri tasarruflar yapılabilecek.

TAHVİLLER, HİSSELER

Vakfın faaliyetleri arasında Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen “ulusal devlet borçlanma senetleri ve kira sertifikaları, şirket tahvilleri, hisse senetleri ve diğer menkul kıymetlerin alım satımı, şirket ve ticari işletmelerin kurulması ve yönetimi” de yer alacak. şirket.

Kamu görevlileri dışındaki yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerine, kamu yönetim kurulu üyelerinin bir defaya mahsus huzur ücretini aşmamak kaydıyla, yönetim kurulu kararıyla huzur hakkı verilebilir. ekonomik işletmeler.

VERGİSİZ

Vakıf her türlü vergi ve harçtan muaf olacak. Vakfa yapılan bağış ve destekler vergiden düşülebilecek. Ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık veya yaşlılık aylığı alan ve bu vakıfta çalışanların aylıkları kesilmeyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir