Hakem Heyeti'nden derbi için gece yarısı kararı! Mert Hakan Yandaş'ın ceza değişikliği…Fenerbahçe

TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından Fenerbahçeli oyunculara verilen cezalara itiraz ettikten sonra kararını verdi.

Tahkim heyetinin kararına göre Mert Hakan Yandaş'a verilen 5 maç cezanın 4 maça indirildiğini açıkladı. Jayden Oosterwolde'ye 1 maç, İrfan Can Eğribayat'a ise 3 maç ceza verilmesinde herhangi bir değişiklik olmadı.

“Fenerbahçe Futbol A.Ş., başkanı Ali Yıldırım Koç, teknik direktörü Selahattin Baki, futbolcuları İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş, Jayden Quinn Oosterwolde, doktoru Ertuğrul Karanlık ve yetkilisi Emre Kartal, 23.05.2024 tarihli PFDK ve E.2023 – 2024/1213 – K.2023-2024/1530 sayılı karara itirazın incelendiği duruşmaya kulübün avukatları Avv. Ali Topuz ve Avv. Doğukan Şenol katıldı. , müzakere sonrasında sözlü beyanlarda bulundular;

  • Fenerbahçe Futbol A.Ş taraftarlarının yaptığı çirkin ve iğrenç tezahüratlar ve bu eylemin aynı sezon ev sahibi olduğu müsabakada on birinci kez yapılması nedeniyle FDT tarafından 53/2. FDT'nin 53/3 maddesi uyarınca 620.000,00 TL para cezası ile cezalandırılır. 418, 419, 420 nolu Misafir Standı bloklarında çirkin ve kötü tezahürat yapan seyircilerin elektronik kartlarının bloke edilmesinde ispat, hukuki nitelik ve yaptırım tespitinde herhangi bir hata bulunmadığının anlaşılması üzerine Maddeye göre, bir sonraki ev sahibi kulüp oldukları müsabakaya kayıt yaptırdıktan sonra, başvuru reddedilir. Karar oybirliğiyle onaylandı.

  • Taraftarların ve Fenerbahçe Futbol A.Ş. üyelerinin sahada meydana getirdiği kazalar nedeniyle FDT'nin 52/2'si. Madde uyarınca verilen ihtiyari ve sonuç olarak verilen 336.000,00 TL tutarındaki yaptırımda maddi, hukuki nitelik ve yaptırımın belirlenmesinde herhangi bir hata bulunmadığı anlaşılarak başvurunun reddedilmesi ve kararın oybirliğiyle onanması sağlandı.

  • Fenerbahçe Futbol A.Ş'nin takvime uymaması nedeniyle talimatların ihlali nedeniyle FDT'nin 46/1'i. Madde uyarınca maddi hata, hukuki nitelik ve 112.000,00 TL para cezasının belirlenmesinde herhangi bir hata bulunmadığı değerlendirildiğinden, başvuru reddedildi ve karar oybirliğiyle onandı.

  • Madde 40/2 FDT, Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin sportmenlik dışı davranışı nedeniyle. takım olarak. Madde uyarınca verilen 31.500,00 TL para cezasında maddi hata, hukuki nitelik ve cezanın belirlenmesinde herhangi bir hata bulunmadığı değerlendirildiğinden başvuru reddedildi ve karar oybirliğiyle onandı.

  • F.Bahçe Futbol A.Ş.'nin antrenörlük lisansına sahip olmayan ve TFF'ye kayıtlı sözleşmesi bulunmayan Emre Kartal'ın müsabaka analiz antrenörlüğüne atanması nedeniyle Statü Talimatı'nın 9/2 maddesi e. Otobüslerin çalışma prensipleri. Madde uyarınca maddi hata, hukuki nitelik ve 250.000,00 TL para cezasının belirlenmesinde herhangi bir hatanın bulunmadığı değerlendirildiğinden, başvuru reddedildi ve karar oybirliğiyle onandı.

  • Fenerbahçe Futbol A.Ş yöneticilerinin kulübe yapılan açıklamalarda sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle FDT'nin 36/1-d maddesi uyarınca 600.000,00 TL para cezasıyla cezalandırılmasında delil ve hukuki yeterlilik mevcuttur. Maçın ardından resmi sosyal hesaptan (youtube) yapılan ve yaptırımın belirlenmesinde herhangi bir hata bulunmadığının anlaşılması üzerine başvuru reddedildi ve karar oybirliğiyle onaylandı.

  • FDT'nin 36/1-b maddesi uyarınca, FDT'nin 11. maddesi gereğince, FDT'nin 11. maddesi gereğince, F.Bahçe Futbol A.Ş. Başkanı Ali Yıldırım Koç'un, kulübün resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarda sportmenlik dışı davranışlar nedeniyle, Maç sonrası medyaya (youtube) 90 gün hak mahrumiyeti ve 780.000,00 TL para cezası verilmesinde delil, hukuki nitelik ve yaptırımın belirlenmesinde herhangi bir hatanın bulunmadığı anlaşılınca şu soru yöneltildi: sunuldu. reddedildi ve karar oy çokluğuyla kabul edildi.

  • Fenerbahçe Futbol A.Ş. teknik direktörü Selahattin Baki, kulübün resmi sosyal ağlarında yaptığı açıklamalarda sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle FDT'nin 36/1-b maddesi ve FDT'nin 11. maddesi kapsamında 32 ay hapis cezasına çarptırıldı. Maç sonrası medya hesabından (youtube) 15 gün hak yoksunluğu ve 150.000,00 TL para cezası cezasında maddi, hukuki nitelik ve cezanın belirlenmesi açısından bir hata bulunmadığı anlaşılınca başvuruya geçildi. reddedilir ve karar çoğunlukla onaylanır.

  • F.Bahçe Futbol A.Ş. İrfan Can Eğribayat, rakip takım oyuncularına hakaret ettiği gerekçesiyle FDT'nin 41/1-a ve 35/4 maddelerine tabi tutuldu. Maddeleri uyarınca 3 resmi yarışmadan men ve 58.500,00 TL para cezası ile yaptırımın belirlenmesinde maddi, hukuki nitelik ve kararda herhangi bir hata bulunmadığı değerlendirildiğinden başvuru reddedilmiş ve karar reddedilmiştir. oybirliğiyle onaylandı.

  • F.Bahçe Futbol A.Ş.'de forma giyen Mert Hakan Yandaş, rakip takımdan bir oyuncuya yönelik saldırısı nedeniyle FDT'nin 44/1-a ve 35/4 maddelerine tabi tutuldu. Tüzük uyarınca verilen 5 resmi müsabakadan men ve 39.000,00 TL para cezasına yapılan itirazın kısmen kabulü; FDT'nin 12. maddesinin uygulanmasının ardından karar, 1/5 oranında indirim, 4 resmi müsabakadan men ve 31.200,00 TL para cezası ile değiştirilerek, delil yönünden oybirliğiyle, hükümlerin belirlenmesinde ve uygulanmasında oy çokluğuyla onaylandı. yaptırım,

  • F.Bahçe Futbol A.Ş. Jayden Quinn Oosterwolde, rakip takımın tribünlerine yönelik sportmenlik dışı davranışları nedeniyle FDT'nin 36/1-a ve 35/4 maddelerine tabi olacak. Maddeleri gereğince 1 resmi müsabaka yasağı ve 39.000,00 TL para cezası verilmesinde delil, hukuki nitelik ve yaptırımın belirlenmesinde herhangi bir hata bulunmadığının tespit edilmesi üzerine başvuru reddedilerek karar onandı. oybirliğiyle.

  • Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin doktoru Ertuğrul Dark'ın saldırısı nedeniyle FDT'nin 44/1-c ve 35/4'ü. rakip takımın bir üyesine karşı. Tüzük uyarınca verilen 5 resmi müsabakadan men ve 39.000,00 TL para cezasına yapılan itirazın kısmen kabulü; FDT'nin 12. maddesinin uygulanmasının ardından karar, 1/5 oranında indirim, 4 resmi müsabakadan men ve 31.200,00 TL para cezası ile değiştirilerek, delil yönünden oybirliğiyle, hükümlerin belirlenmesinde ve uygulanmasında oy çokluğuyla onaylandı. yaptırım,

  • F.Bahçe Futbol A.Ş.'nin teknik direktörü Emre Kartal, antrenörlük lisansı ve TFF'ye kayıtlı sözleşmesi olmamasına rağmen müsabaka analiz antrenörlüğüne atandı. Madde kapsamında 1 yıl hak yoksunluğu ve 100.000,00 TL para cezası cezasında delil, hukuki nitelik ve cezanın belirlenmesinde bir hata bulunmadığı anlaşıldığından başvurunun reddedilerek kararın onanmasına, oybirliğiyle.

  • Fenerbahçe Futbol A.Ş. yetkilisine verilen cezada delil, hukuki nitelik ve yaptırımın tespiti açısından herhangi bir yanlışlığın bulunmadığı anlaşıldığından; Rakip takım oyuncusuna saldırması nedeniyle FDT 44/1-c maddesi kapsamında 90 gün haklarından mahrum bırakılan Emre Kartal'ın başvuruyu reddederek kararın oybirliğiyle onaylanması,
  • Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir