Geleneksel lezzetin lezzetleri: İpuçlarıyla İslam Kebabı tarifi! – Son dakika gastronomi haberleri

Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden biri olan İslam Kebabı, etin eşsiz lezzetini sebzelerle birleştiren bir şaheserdir. Güneydoğu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasına rağmen her lokmasında damak tadına keyif katıyor. Etin yumuşaklığı ve sebzelerin kokusuyla birleşen bu leziz yemeğin tarifi, lezzetin inceliklerini arayanları mest ediyor… İşte enfes İslam Kebabı tarifi!

MALZEMELER

4 patlıcan

300 gram kıyma

1 orta boy rendelenmiş soğan

1 yumurta

1/2 su bardağı galeta unu veya galeta unu

2 diş sarımsak (ezilmiş)

tuz

karabiber

acı biber parçaları

Kimyon

8 kiraz domates

8 biber (yeşil veya kırmızı)

Zeytin yağı

2 domates

ÜRETME

Patlıcanları uzunlamasına ince şeritler halinde kesin. Dilimleri tuzlu suya koyun ve yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin. Bu işlem patlıcanın acısını giderir.

Kıymayı bir kaseye koyun. Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu veya galeta unu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Kıymalı karışımdan küçük köfteler hazırlayın ve yuvarlayarak şekil verin. Daha sonra köfteleri ve patlıcanları kızartın.

İki dilim patlıcanı düz bir zemine artı şeklinde dizin. Üzerine bir köfte koyun.

Patlıcan dilimlerinin her iki tarafını da köftelerin üzerine daha büyük şekillerde katlayın. Bu şekilde köfteler patlıcan dilimleri ile sarılacaktır.

Köftenin üzerine bir adet kiraz domates ve bir adet biber dizin. Daha sonra kürdan yardımıyla köfteleri ve sebzeleri dizin.

İslam Kebabı için hazırladığınız diğer köfte ve patlıcan dilimleri için de aynı işlemi tekrarlayın.

Hazırladığınız İslam şişlerini fırın tepsisine dizin. Daha sonra zeytinyağını, rendelenmiş domatesi, sarımsağı, tuzu ve karabiberi ocakta ısıtın. Hazırladığınız şişlerin üzerine bu sosu dökün. Şişleri 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir