Köftenin sadece kıymadan yapılmadığını kanıtlayan kıymasız somelek tarifi iftar sofralarınızın yeni lezzeti olacak…
Yayınlanma: 26.03.2024 – 12:51
Abo Ol
İftar sofralarında alternatif lezzetler arayan vatandaşlar için kıymasız somelek tarifi aranan lezzet olacak. Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden biri olan kıymasız Sömelek, sofralarınızın yeni lezzeti olmaya mükemmel bir aday. İşte, Kıymalı Sömelek tarifi…
KIYAFETSİZ SOMELEK ÜCRETİ
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 bardak irmik
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 çay bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Yukarıdaki için:
- 1/2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı biber tozu (tatlı)
yapı
- İrmik ve bulguru bir kaseye koyun. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Yumurtayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyin. Sonra karıştırın.
- Unu ekleyip yoğurun.
- Elinizle serçe parmağınızın büyüklüğünde bir şekil verin.
- Kaynayan yağda iyice kızartıp tabağa alın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve ısınan tereyağına toz biberi ekleyin. Afiyet olsun!