Deniz Akkaya'ya konuşma yasağı – Son Dakika Hayat Haberleri

Deniz Akkaya, iş adamı Efe Önbilgin ile olan evliliğinden olan kızı A.Ö'nün telefonuna el koyduğu için fiziksel saldırıya uğradığını belirterek, yaşadıklarını sosyal medyada anlattı. Akkaya, kızıyla yaşadığı deneyimlerin yanı sıra babası ve teyzesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Akkaya, 16 yaşındaki kızı A.Ö'nün kendisini bir buçuk saat boyunca balkona kilitlediğini iddia ederek, kızı için verdiği velayet savaşının ömür boyu sürdüğünü söyleyerek, ailesi ve eski eşine yönelik sarsıcı iddialarda bulundu.

KONUŞMAK YOK

Yaşananların ardından Efe Önbilgin aile mahkemesine başvurarak koruma talebinde bulundu.

Habertürk'ün haberine göre; Talebi değerlendiren mahkeme, Deniz Akkaya'nın 1 ay süreyle Efe Önbilgin ve kızı A.Ö'ye yönelik söz ve davranışta bulunmamasına, iletişim araçlarıyla onları rahatsız etmemesine karar verdi.

Deniz Akkaya karara uymadığı takdirde 3 ila 10 gün arasında “zorla karantinaya” tabi tutulacak.

KIZINI BELİRTTİ

Olayın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alınan A.Ö, olayla ilgili İstanbul Adalet Sarayı'nda başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

A.Ö'nün “özgürlüğünü elinden alma” suçundan “suça sürüklenen çocuk” olarak ifadesi Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu'na götürüldü, ardından adli tıpa sevk edildi. A.Ö'nün suçun cezasını anlayacak ruh sağlığına sahip olup olmadığının kontrol edilmesi için rapor hazırlandı.

Ayrıca Deniz Akkaya'nın babası Mustafa Akkaya da mahkemeye başvurarak torununun velayetinin kendisine verilmesini talep etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir