Çankaya Belediyesi mayıs ayına renkli etkinliklerle merhaba dedi – KÜLTÜR SANAT

Çankaya'nın kültür merkezleri bu ay sergiler, paneller, festivaller ve özel etkinliklerle sanatseverlere eğlenceli bir takvim sunuyor. Mayıs ayının ilk günü 19. İşçi Filmleri Festivali ile açılıyor.

Çankaya Belediyesi, baharın parlak yüzünü gösterdiği mayıs ayında başkentte sanatseverlere dolu dolu bir etkinlik takvimi sunuyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne özel olarak hazırlanan 19. Uluslararası İşçi Film Festivali, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanat Merkezi'nde (DTÇSM) izleyiciyle buluşacak. Çok sayıda sendika ve sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen festival bu yıl da hibrit bir şekilde gerçekleşecek. 1-11 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında İzmir, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı gerçekleştirilecek festival, hem sinemalarda hem de internette izleyicilerle buluşmayı hedefliyor.

YER İLE GÖK ARASINDADoğan Taşdelen Çağdaş Sanat Merkezi, 3 Mayıs'ta Selçuk Demirel'in Yer ve Gökyüzü Arasında sergisine ev sahipliği yapıyor. İklim değişikliğine vurgu yapan çizimlerden oluşan sergi, 25 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Ayrıca 3 Mayıs'ta Hasan Kıran'ın “Hafızanın Büyüsü” sergisi DTÇSM'de sanatseverlerle buluşuyor. Resimlerinde yaşadığı coğrafyanın tarihi, kültürel ve sembolik değerlerine gönderme yaparak kendini tutkulu bir bakış açısıyla ifade eden sanatçı, yerel kültürlere ait mit ve inançları fantastik ve rüya gibi bir atmosferde yorumluyor. 29 Mayıs'a kadar açık kalacak sergi, izleyiciyi büyüleyen büyüleyici bir görsel şölen yaratmayı amaçlıyor. Aynı merkezde 12-18-25 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek Tahta Baskı Uygulamaları başlıklı çalıştay ise ücretsiz olarak ziyaretçi ağırlayacak. YÜZYILIN TANIKLIĞI: DTÇSM’DE CUMHURİYET
Cumhuriyet gazetesinin kuruluşunun yüzüncü yılına ithaf edilen “Yüzyılın Tanığı: Cumhuriyet” sergisi 9 Mayıs'ta başkentlilerle buluşacak. Sergi, dünyada eşine az rastlanır bir başarı, dayanıklılık, bağımsız tutum ve ilkeli duruşla yaşayan ve yaşatılan saygın bir kurumun öyküsünü anlatıyor. Serginin amacı, ziyaretçileri bir zaman tüneline geri götürerek, Türk dönemine ait toplu arşiv çalışmaları, duraklamalar, değişimler ve önemli değişimlerle ortaya çıkan bilgi, fotoğraf ve tarihe tanıklık eden tüm belgelerin yer aldığı bir anılar zincirini tetiklemek. Akşamdan sabaha değişen gündem. 27 Mayıs'a kadar açık olan sergi DTÇSM'de ziyaret edilebilecek. KÜLTÜR MERKEZLERİNDE RENKLİ ETKİNLİKLERÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği küratörlüğünde düzenlenen “Üyeler, Gönüllüler ve Bağışçılar III Resim Sergisi” 3-19 Mayıs tarihleri ​​arasında; Adnan Avni Denizer'in “Spadium” sergisi 22 Mayıs – 10 Haziran tarihleri ​​arasında Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Spadium sergisiyle birlikte düzenlenen Özgürlük Konuşması da 25 Mayıs'ta aynı kültür merkezinde gerçekleştirilecek. Fikret Otyam Sanat Merkezi aynı tarihlerde iki sergiye ev sahipliği yapıyor. Canan Demir'in “Bazı Görünmez İzler” sergisi ve Şevket Arık'ın “Dünya Cennet Değildir” sergisi 23 Mayıs – 23 Haziran tarihleri ​​arasında başkentlilerle buluşacak.
XXI ULUSLARARASI ANKARA TARİH GÜNLERİBu yıl 21. kez düzenlenen ve “Kentler ve Yoksulluk” temasıyla şekillenen Uluslararası Tarih Günleri, sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilecek 21. Uluslararası Hikaye Günleri, konuklarına konserler, paneller, forumlar, röportajlar, atölyeler, webinarlar ve video gösterimlerinden oluşan eğlenceli bir program sunuyor. Etkinlik, 25 Mayıs – 1 Haziran tarihleri ​​arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.
Çankaya Belediyesi'nin mayıs ayında gerçekleştirdiği kültür-sanat etkinliklerinin detaylarına “https://kultursanat.cankaya.bel.tr/” adresinden ulaşılabilir; Etkinlikler Facebook, X ve Instagram sosyal medya hesapları 'çankayaks'tan takip edilebilecek. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir