Buca'da Kiraz Festivali'ne geri sayım başladı – KÜLTÜR SANAT

Geleneksel kültür tanıtımı Belenbaşı Yörük ve Buca Belediyesi'nin kiraz festivali için geri sayım başladı. 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek festivale tüm İzmirlileri davet eden Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bu yıl 17'ncisini düzenlediğimiz festivali hepimiz sabırsızlıkla bekliyoruz.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Buca Belediyesi ve Belenbaşı İlçe Muhtarlığı iş birliğiyle düzenlenen Belenbaşı Yörük'ün kültürel tanıtımı ve kiraz festivali hazırlıkları tamamlandı. 2 Haziran Pazar günü saat 12.00'de başlayacak festival, ilçe girişinden festival alanına doğru kortej yürüyüşüyle ​​başlayacak. Gün boyu devam eden halk oyunları gösterileri, organik pazar, Yörük kültürünü yansıtan el yapımı ürünlerin yer aldığı stantlar ve yarışmalarla festivale katılanlar keyifli vakit geçirecek. Türk halk müziği sanatçıları Ali Çakar ve Zeynep İlhan'ın sahne alacağı festival, ünlü sanatçı Hüseyin Turan'ın konseriyle sona erecek.

“TÜM HALKIMIZI BEKLİYORUZ”

Buca'nın kültürel zenginliklerinden Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılması açısından bu festivalin büyük önem taşıdığını belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, şöyle konuştu: “Bütün halkımızı Buca'nın güzel köylerinden biri olan Belenbaşı'na bekliyoruz. Buca, 2 Haziran'da, “Değerli sanatçılarımız, türkülerimiz, yapımcılarımız ve insanlarımızla bir arada olacağımız, Anadolu kültürünün eşsiz değerlerinin yeniden canlandırılacağı eşsiz bir gün bizi bekliyor” dedi.
Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir