AKP'li “kardeşler”den Erdoğan'a uyarı: Partide ekip çalışması başladı – Son Dakika Siyasi Haberler

Eski TBMM sözcüleri İsmail Kahraman, Köksal Toptan, İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek gibi isimlerin yer aldığı Yüksek Cumhurbaşkanlığı İstişare Komitesi toplantısında AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyarılarda bulunuldu ve şöyle tanımlandı: “AK Partili Kardeşler”. bulundu.

Hükümete yakın Türkiye gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıda seçim sonuçları analiz edildi. Bazı meclis üyeleri, AKP'nin “bürokratik oligarşiye karşı mücadele ederek bugüne geldiğini ancak son dönemde bürokrasinin siyaseti ele geçirmeye başladığını” belirtti. Toplantıda “Parti de bürokrasiye göre hareket ediyor. Mesela hukuk kuralları dahi siyaseten değil, bürokrasinin ihtiyaçlarına göre belirleniyor. “Bunun toplumdaki karşılığı nedir?”, “Vatandaşlara etkisi ne olur?” gibi sorular dikkate alınmıyor. Siyaset ön planda tutulmalı.” değerlendirme gerçekleştirildi.

Toplantıda AKP içinde bir süredir devam eden “işbirliğinin” de altı çizildi. “Partide farklı bir yapı oluşmaya başladı. “Bu adam, şu adam” diye bir şey yoktu. Artık parti içinde, hatta örgütlerde işbirliği başladı.” bir görüş dile getirildi. AKP'nin 'fabrika ayarlarına' dönmesi tartışmaları “AK Parti'nin kurulduğu dönemdeki koşulları bugünkünden farklı.” Olarak derecelendirildi.

CHP ÖRNEĞİYLE “DEĞİŞİMİ GECİKTİRMEYİN” UYARISI

Habere göre seçimlerden sonra partide değişiklik beklentisi de konuşuldu. Konseyin bazı üyeleri “Değişim olacaksa geciktirilmemeli, zamanlama önemli. Çok uzun süre beklerseniz sorunlara neden olur. “Sonuç alamıyorum” dedi. Toplantıda şu görüşler dile getirildi:

“1989 seçimleriyle bugünkü seçimler aynı düzeyde değerlendirilemez. O zamanın CHP'si ile bugünkü CHP aynı şey değil. Seçim sonuçlarını değerlendirirken seçmen sosyolojisini de hesaba katmamız lazım. Belki de öyle yaptık. hatalar yaptık, eksiklerimiz olabilir ama bu insanlar hangi gerekçelerle CHP'ye oy verdiler? Asıl soru şu, bunu da hesaba katmak gerekiyor, 1989 şartlarından farklı olarak Kent Restoranları seçim sürecinde çok fazla tartışma yaşandı. ama bu yöntem aslında bizim kullandığımız yöntemdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir