Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü Özgür Özel'den prof. Dr. Ergüder'in üniversiteye kabul edilmemesine tepki – Son Dakika Türkiye Haberleri

CHP'li Başkan Özgür ÖzelBoğaziçi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Üstün ErgüderÜniversiteye kabul edilmediğine dair sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Özel tepki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Boğaziçi Üniversitesi'nin seçilen ilk rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'in uzun yıllar görev yaptığı üniversiteye kabul edilmediğini öğrendim. Bu karar Boğaziçi Üniversitesi geleneklerine, akademinin ruhuna, bilime aykırıdır. Üniversiteye ve üniversiteye kadar uzanan bu müdahalenin sona ermesi gerekiyor.”

NE OLDU?

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerine göre; Okulun seçilen ilk rektörü Üstün Ergüder bugün kampüse alınmadı. Üniversite yönetimi uzun süredir mezun ve emekli akademisyenlerin okula girişini keyfi olarak engelledi.

Üniversitenin rektör adayı Naci İnci, Ergüder'in üniversiteye kabul edilmemesinin gündeme gelmesi üzerine bir açıklama yaptı. İnci, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yanlış anlaşılma yaşandı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir