Bayramımızı ve festivalimizi coşkuyla kutladık – KÜLTÜR SANAT

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen 3 gün süren 2. Çorlu Müzik ve Gençlik Festivali, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen bando konseriyle başladı. İlk gün etkinlikleri okul koroları, DJ Perfomans ve Çorlu Belediyesi Şehir Orkestrası'nın konseriyle sona erdi.

Festivalin ikinci gününde Çorlu'da eğitim veren sanat okullarının gösterileri Atatürk Meydanı'nda yapılırken, günün son etkinliği ise Kültür Merkezi Ünal Baysan'da çeşitli müzik dallarından şarkıların seslendirildiği koro konseri oldu. . Festivalin son gününde Atatürk Meydanı'nda çoklu orkestra konseri gerçekleştirildi.

Tenis müsabakalarında heyecan doruktaydı

Festival kapsamında Çorlu Belediyesi Tenis Kompleksi'nde gerçekleştirilen 5. Çorlu Yıldızlar Geleneksel Tenis Turnuvası heyecanlı maçlara sahne oldu. Çorlu Belediyesi Spor ve Gençlik Kulübü ile Çorlu 100. Yıl Rotary Kulübü'nün katkılarıyla Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen turnuvanın son gününde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt genç sporculara ödüllerini takdim etti. kimler birinci oldu.

Futbol müsabakaları oldukça çekişmeli geçti

Gençlik Haftası kapsamında 19 Mayıs'ta gerçekleştirilen 4. Geleneksel Atatürk Kupası Futbol Turnuvası'nda da çekişmeli maçlar oynandı. Çorlu Belediyesi Futbol Kulübü'nün katkılarıyla düzenlenen turnuvanın müsabakaları sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren genç sporcular ödüllerini Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un elinden aldı.

Çelenk töreni düzenlendi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Programı kapsamında, Atatürk Meydanı'nda saygı duruşunun ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Çorlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdülkerim Kasap, Atatürk anıtına çelenk teslim etti ve bayrağımız göndere çekildi. kabarık.

Gençlik yürüyüşü ve kutlama programı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gençlik yürüyüşünün ardından Çardaklı Çeşme sahnesinde devam etti. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Günü, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı etkinlikleri kapsamında çeşitli spor dallarında şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden sporcular ile yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çorlu Kaymakamı Komutan Murat Eren tarafından verildi. 5'inci Kolordu ve Garnizon'dan Tümgeneral Muammer Alper ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un sunumunu yaptı.

Sporcu ve öğrencilerin spor ve dans gösterileri büyük beğeni toplarken, öğrencilerin gösteri sonunda Türk bayrağını dalgalandırdığı kuledeki gösteri ayakta alkışlandı.

Çorlu Kaymakamı Murat Eren, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Başsavcısı Bilgehan Yücel, Çorlu ilçesi milli eğitim müdürü Hüseyin Erdoğan, gençlik müdürü Abdülkerim Kasap, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, devlet başkanları, öğrenciler, vatandaşlar ve milletvekilleri. basın.

Soğuk onu durduramadı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayı çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı fener alayı için o gün yaşanan olayların ardından binlerce Çorlulu, soğuğa rağmen Atatürk Meydanı'ndan Cumhuriyet Parkı'na kadar şarkı ve sloganlarla yürüdü. Yürüyüşün ardından coşkulu kalabalık konser alanında yerlerini aldı.

Başkan Sarıkurt, Çorluluların bayramını kutladı

Fener alayının ardından Cumhuriyet Parkı'nda kurulan sahneden Çorlululara seslenen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, şunları söyledi:

“Atatürk'ü seven, geleceğimizin umudu sevgili hemşehrilerim, sevgili gençler…

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarımıza hoş geldiniz.

Konuşmama Atatürk'ün Nutuk'ta yazdığı ilk cümleyle başlamak istiyorum:

“19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktım.”

Bu cümleyi okuyup söylediğimizde tüylerimiz diken diken oluyor. Çünkü bu tabir milletimizin istiklal mücadelesinin başlangıcını simgelemektedir.

19 Mayıs 1919 milletimiz için sadece bir tarih değil, dirilişin, yeniden doğuşun ve umudun simgesidir. O gün, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla bağımsızlık meşalesi yakıldı ve asil Türk milleti, tarihinin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen ruhuyla, birlik ve beraberlik içinde destansı bir bağımsızlık mücadelesine başladı. . vatanlarına göz diken düşmanlara karşı.

Bugün bu önemli günü kutlarken, bu değerleri ve Atatürk'ün bize emanet ettiği mirası yaşatmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler, bu ruhu, bu kararlılığı yüreklerinizde hissederek ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe taşıyacaksınız. Unutmayın ki Atatürk'ün izinden giden bir nesil olarak sizler bizim bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün teminatısınız.

Türk milletinin vatanını koruma yolundaki kutsal mücadelesinin başlangıcı olan bugün, aynı zamanda gençliğe ve geleceğe olan inancımızı güçlendirdiğimiz bir gündür.

Sevgili genç arkadaşlarım sizler ülkemizin geleceğisiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı, bugün bize emanet edilen değerlerin temelidir. Göreviniz bu değerleri korumak ve ileriye taşımaktır. Ülkemizin kalkınması ve kalkınması için enerjinize, heyecanınıza ve kararlılığınıza ihtiyacımız var. Geleceğimizin garantörü olan sizler, Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek, daha parlak bir gelecek inşa edeceksiniz.

Atatürk şöyle dedi: “Bütün umudum gençliktedir.” Sözleri size olan güvenini ifade ediyor. Ulu Önderimiz olarak sana inanıyoruz ve seninle gurur duyuyoruz.

Bugün sadece geçmişimize değil, geleceğimize de sahip çıktığımız bir gün. Çocuklarımız ve gençlerimiz ülkemizde ve uluslararası alanda spordan sanata, bilimden teknolojiye birçok alanda başarılara imza atıyor. Bu sonuçlar geleceğe olan güvenimizi artırıyor ve bizi daha büyük hedeflere doğru ilerlemeye motive ediyor.

Sevgili Çorlu halkı, gelecek vaat eden şehrimiz Çorlu, Trakya'nın gözbebeğidir. Çorlulu olmaktan gurur duyuyorum. Senin de gurur duyduğunu biliyorum. Bizim görevimiz bu güzel şehri daha da ileriye taşıyarak çocuklarımıza daha yaşanabilir bir gelecek sunmaktır.

Bugün Atatürk'ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinin ışığında Türkiye'nin laik, demokratik ve aydınlık geleceğine olan inancımızı bir kez daha tazeliyoruz.

Değerli hemşehrilerim, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı canı gönülden kutluyorum. Ve sevgili gençler, ne olursa olsun umudunuzu kaybetmeyin. Atatürk'ün izinde umutlu bir geleceğe yürüyeceğimize inanıyorum. Siz de inanın! Bu hayali ancak siz inanırsanız gerçeğe dönüştürebiliriz.

Hepinizi seviyorum, içtenlikle sarılıyorum. Yaşasın 19 Mayıs! Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!

Fatma Turgut şarkılarını Çorlu Halkıyla birlikte seslendirdi

Başkan Sarıkurt'un konuşmasının ardından sahneye Türk rock müziğinin sevilen sanatçısı Fatma Turgut çıktı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla konsere katılanları tebrik eden Fatma Turgut, yaklaşık 2 saat süren konserde meydanı dolduran on binlerce kişinin önünde türkülerini seslendirdi. Gençler büyük ilgi gösterdi ve konser boyunca sanatçıya eşlik etti.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu halkı adına sanatçı Fatma Turgut'a çiçek verdi.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir