AFAD'da sendikacı olarak sürgün – Son Dakika Siyasi Haberler

İçişleri Bakanlığına bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul İl Müdürlüğü'nde görev yapan Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Yapı-Yol sendikası üyesi iki sendika temsilcisi , çeşitli AFAD uygulamalarını eleştirdi ve olumsuz çalışma koşullarını dile getirdi. Bunu getirdiği için Şırnak'a sürgüne gönderildi.

Sendika bugün İstanbul AFAD Genel Merkezi önünde basına bir açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu kararın hukuka aykırı olduğunun altı çizilerek şöyle denildi: “Bir yıl önce deprem bölgesine ulaştırılmak üzere AFAD'a ulaştırılan yardım paketlerinin hemen deprem bölgesine gönderilmeyip, depremzedeler tarafından alıkonulduğu haberi. 16 Şubat'ta ulusal basında yer alan İstanbul AFAD İl Müdürlüğü'nün Yeşilköy'deki yerleşkesinde yer alan söz konusu haberlerde, yığılmış yardım paketlerinin videoları ve resimleri vardı, bu tür haberlerin basında yayılmasından sonra ne yapılması gerekiyor? Cumhurbaşkanlığı ve İstanbul İl Müdürlüğü, somut delillerle basına yansıyan bu haber sonrasında iddiaları araştırıyor ve kamuoyunu bilgilendirerek süreci takip ediyor. Ancak maalesef süreç bu şekilde işlemedi.”

“PAKETİ GÖNDERMEYENLERE BİLGİ VERİN”

Açıklamada, AFAD Başkanlığı ve İstanbul İl Müdürlüğü'nün, yardım paketleriyle ilgili iddiaları araştırmak yerine sendikacıları sürgüne gönderdiği vurgulanarak şöyle denildi: “AFAD Başkanlığı ve İstanbul İl Müdürlüğü, sendikamız hakkında önemsiz gerekçelerle soruşturma başlatarak arkadaşlarımızı sindirmeye çalıştı. Yardım paketi skandalının basında yankı bulmasından sorumlu tuttukları liderler, üyelerimize baskı yaparak, pes etmediler ve kendilerine yönelik hukuka aykırı soruşturma yapılmasına karşı çıktılar. Tüm bunları sözlü ve yazılı olarak dile getiren Erbil Karakoç ve işyeri temsilcimiz Hamdi Akgün, İstanbul'dan Şırnak iline sınır dışı edilmeye davet ediliyor.” Açıklamada, deprem bölgesine yardım paketi göndermeyen yetkililerin soruşturulması gerektiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir