Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın'a oy verdi – Son Dakika Siyasi Haberler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve ailesi Kaleşah İlkokulu'na gelerek 1009 numaralı sandıkta oy kullandı.

Bakan Tunç, oyunu kullandıktan sonra yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Kendisine hayırlı olsun. Seçimler elbette demokrasi bayramıdır. Seçimlerin yapıldığı önemli günlerdir. 61 milyondan fazla vatandaşımız, seçmenimiz.” , bugün sandık başına gidecek. Seçimlerin başından bu yana güzel ve huzurlu bir seçim sürecinin yaşandığını görüyoruz.” Umarım sonu böyle olur. Seçimlere katılan tüm siyasi partilere ve adaylara hayırlı olmasını diliyorum. Milletimizin önüne sandıklar konmuştur. Milletimiz tercihini yapacaktır ve milletimizin tercihi hepimiz için önemlidir. Bu demokrasinin gereğidir. Türkiye'de seçimler şeffaf bir şekilde yapıldı ve dünyaya örnek olacak. Şu ana kadar seçimler yaptık. Bugün de aynısı olacak. Seçimler yargının gözetim ve denetimi altında siyasi partilerin katılımıyla yapılmaktadır.

Her seçim komisyonunda siyasi partilerin temsilcileri ve gözlemciler bulunur. Dolayısıyla şeffaf olan, yargı gözetimi ve denetimi altında gerçekleşen Türkiye seçimleri dünyaya örnek seçimlerdir. Hem seçim öncesi tedbirler hem de seçim güvenliğine ilişkin alınan tedbirler her zaman olduğu gibi en üst düzeydedir. Herkes üzerine düşeni layıkıyla yapmaya çalışıyor. Türkiye'de seçim şeffaflığı ve güvenliği konusunda herhangi bir endişe yok. Adli gözetim ve denetim altında gerçekleşir. Sayım ve envanter işlemleri bağımsız yargı mensuplarımızın huzurunda yapılmakta olup, tüm siyasi partilerin temsilcileri de katılmaktadır.

Seçmen listeleri halihazırda YSK'da şeffaf bir şekilde yayımlandı. Herkes komşusunun nereye oy vereceğini de biliyor. YSK, gov.tr'ye giriş yaptığında sandıkta kiminle oy kullanacağını şeffaf bir şekilde görüyor ve seçim sonrasında tutanaklar ve birleştirilmiş tutanaklar da şeffaf bir şekilde YSK'ya gönderiliyor. Gov.tr'de ülke çapındaki insanların bilgisine sunulmaktadır. İmzalanan tutanaklar tüm siyasi partilerin temsilcilerine veriliyor. Bu nedenle siyasi parti temsilcilerine verilmektedir. Dolayısıyla Türkiye'de seçimlerin şeffaflığı ve güvenliği konusunda herhangi bir endişe yok. Aslında dünyaya en örnek sayılabilecek seçimler Türkiye seçimleridir ve en yüksek katılım oranıyla gerçekleşmektedir. Şu ana kadar %85 katılımla gerçekleşti. Bugün de durumun böyle olacağına inanıyoruz ve dünya genelinde seçimlere bu kadar yüksek katılım göremiyoruz. Türkiye dünyaya örnek bir demokrasidir. Onun için Türk milleti ülkesine ve demokrasisine sahip çıkar. Millet, milli iradeyi korur. Bugün bunun en güzel örneğini görüyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir