İsrail Dışişleri Bakanı'ndan skandal çağrı: “Türkiye NATO'dan çıkarılmalıdır”

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'nin NATO'dan çıkması yönünde çağrıda bulundu. Katz gerekçe olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “İsrail'i işgal ettiğini ve tehlikeli açıklamalarda bulunduğunu” söyledi.

Bu nedenle Katz, “diplomatları Türkiye'yi kınamak ve bölgesel ittifaktan çıkarmak için derhal tüm NATO üyeleriyle temasa geçmeye” davet ettiğini duyurdu.

NE OLDU?

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karabağ'a, Libya'ya girdiğimiz gibi onlara da aynısını yapacağız. Yapılmayacak bir şey yok. Bu adımları atabilmemiz için güçlü olmamız lazım” dedi. Şu ifadeleri kullandı:

Bu açıklamanın ardından İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Irak lideri Saddam Hüseyin'i yan yana deviren fotoğrafını paylaşarak sonunun Saddam Hüseyin gibi olacağını iddia etti.

İsrailli bakanın bu tutumuna Türkiye'den sert tepkiler geldi.

“Siyonist çevreler çok endişeli”

Katz'ın bu sözlerine yanıt veren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Cumhurbaşkanımız artık insan vicdanının sesi olmuştur. Bu haklı sesi bastırmak isteyen başta İsrail olmak üzere uluslararası Siyonist çevreler büyük alarm halindedir.”

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti sözcüsü Ömer Çelik şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımıza yönelik tehditlerinin hiçbir geçerliliği yoktur. Bu geçersizdir ve sonuç olarak Netanyahu ve Katz gibi insanlar geçmişte soykırım yapanlarla aynı şekilde yargılanacaklar ve biz kesinlikle tarih önünde mahkum olduk. Kanun önünde mahkum edileceklerine inanıyorum.”

Önceki içerik Sonraki içerik
Ambulans ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 4 ölü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir