2 bin dolara uçak alıp eve çevirdi! – Son dakika dünya haberleri

Büyük bir uçağı konforlu bir konuta dönüştürebilecekken neden bir ev inşa edesiniz?

Jo Ann Ussery'Evi yıkıldığında, yerine alışılmadık bir şey seçti: terk edilmiş bir ev Boeing 727. Pahalı olabilecek evini yeniden inşa etmek yerine yaklaşık 100 avroya kullanılmayan uçağı satın aldı 2.000$aldım; Bu kararın mobil ev veya karavanı tercih etmekten daha pratik olduğu ortaya çıktı.

UÇAĞI YENİLEMEK 6 AY ​​SÜRDÜ

Hava trafik kontrolörü olan kayınbiraderi eski uçağı satın alma fikrine sahipti ve Ussery bu fikirden hoşlandı. Altı ay boyunca kendisini uçağın yenilenmesine adadı; Bu, iç mekanı yalıtmak ve burayı yaşanabilir bir alan haline getirmek için sıhhi tesisatın kurulmasını da içeriyordu.

1994 yılında uçak yeni yuvasını Mississippi'nin Benoit kentinde buldu. Ussery'nin modifikasyonları, uçağı kendisi ve çocukları için keyifli bir meskene dönüştürdü.

Uçağın yarısı bir su kütlesinin üzerinde asılı duruyor ve bu da uçuşun ortasında olduğu yanılsamasını yaratıyor. Giriş, garaj kapısı açıcı tarafından çalıştırılan arka merdivenle yapılır. Uçağın içerisinde üç yatak odası, kokpitte jakuzili ana banyo ve oturma odası, mutfak, çamaşırhane gibi ortak alanlar bulunuyor. Alışılmadık şekline rağmen uçak büyüktür ve çoğu alanda 3,65 m genişliğindedir.

50 BİN DOLARLIK YATIRIM

20 yıl sonra proje NBCUssery ile yaptığı röportajda uçağa yaptığı toplam yatırımın yaklaşık 50.000 dolar olduğunu belirtti. İç mekanda, hâlâ çalışır durumda olan orijinal uçak tuvaleti ve eşyaların düşme riski olmadan geniş depolama alanı sağlayan askılı dolaplar gibi eğlenceli ayrıntılar yer alıyor.

Bazı odalar tamamen ahşap panellerle kaplanarak neredeyse tanınmaz hale getirilirken, diğerleri paneller ve tavan ışıkları gibi uçağın karakteristik unsurlarını korudu. Uçağın hava geçirmez yapısı sayesinde kış aylarında ısıyı koruyan enerji tasarruflu bir ev olduğu kanıtlanmıştır.

Eski Başkan Donald Trump'ın lüks özel jetinden ilham alan Ussery, jetini sevgiyle anlatıyor “Küçük Trump” ismini verdi. 1990'lı yıllar boyunca, bir taşınma girişimi sırasında hasar görene kadar eşsiz evinden keyif aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir