Uyuşturucu ağına saldırı üstüne saldırı! Elebaşı ve 3 firari yakalandı

Çetenin firari 4 üyesi daha yakalandı. Ekipte, haziran ayında uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan organize suçlara yönelik düzenlenen operasyonda aranan firarilerden biri olan çete lideri Mert Orhan Ü.’nün ikinci adamı Servet S.’nin de yer aldığı öğrenildi.

62 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İstanbul Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, çete lideri Mert Orhan Ü, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotikle Mücadele Şube Müdürlüğü başkanlığında İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen “Kuyu-4” operasyonlarında gerçekleştirildi. 7 Haziran’da. Suç örgütleyen 4 örgütün elebaşı Mert (Orhan) Ü., İbrahim K., Aydın R. ve Recep Ö.’nün de aralarında bulunduğu 62 şüphelinin katıldığı operasyonda, firari olarak aranan kişiler hakkında yeni bir çalışma yapıldı. Daha sonra uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına karışan ve birbirleriyle bağlantılı olan kişiler yakalandı.

HÜCRE BAŞI DA ELE GEÇİRİLDİ

Polis, firari ve çete lideri olarak Mert Orhan Ü’yü arıyordu. Yurt dışından temin edilen kokain ve kokarca başta olmak üzere uyuşturucu maddelerin Türkiye’nin diğer şehirlerine dağıtımını organize eden ve terör örgütü adına silahlı eylemlerde rol aldığı belirlenen Servet S.’nin, silahlı saldırıda bulunduğu tespit edildi. Suç örgütü, Beykoz’da bir çiftlikte saklanıyordu. Teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Dün gerçekleştirilen operasyonda Servet S., Hasan O., Mehmet T. ve Anıl K. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Çiftlik evinde yapılan aramalarda susturuculu otomatik tüfek, 2 tabanca, aynı silahlara ait 216 merminin yanı sıra 5 bin euro ve 9 bin 600 lira ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

VARLIK 11 MİLYAR LİTRE EŞİTİ

7 Haziran’daki ilk operasyonda çete liderleri Mert Orhan Ü., İbrahim K., Aydın R. ve Recep Ö. 62’si kişi olmak üzere 62 kişi yakalandı ve yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin toplam değeri 11 milyar lira olan 200 gayrimenkul, 85 araç, 30 şirketteki şirket hisseleri ve tüm banka varlıklarına el konuldu. .

Virabet
Virabet Giriş

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir