Türk tüketicisi 800 kilometre menzil istiyor – Son Dakika Otomotiv Haberleri

“Menzil kaç kilometre olmalı?” sorusuna çoğunluk 800 km yanıtını verdi. Katılımcıların %40'ı şarj süresinin 15 dakikayı geçmemesi gerektiğini söylerken, geri kalan %40'ı ise 30 dakikayı aşmaması gerektiğini söyledi. Katılımcıların yalnızca %9,7'sinin 45 dakikalık şarj süresini, yalnızca %8,6'sının 60 dakikalık şarj süresini kabul ettiği görüldü. Katılımcıların %50,2'si elektrikli araçları güvenli bulmadığını söylüyor.

“TÜKETİCİLER BİLİNÇLENDİRİLMELİ”

Araştırma raporunu değerlendiren Sarjagel.com genel müdürü Selçuk Nazik, şunları söyledi: “Araştırma sonuçlarına baktığımızda elektrikli araçların ikinci el değeri, menzili ve şarj süreleri birçok tüketici için soru işaretleri uyandırıyor gibi görünüyor. Türkiye'de elektrikli araçlar ve şarj istasyonları konusunda tüketicinin bilinçlendirilmesi, bu araçların daha yaygın ve etkin kullanılmasını sağlayacaktır” dedi.

DÖRDÜNCÜ NESİL İLE DAHA İDDİALI

BMW, D segmenti SUV modeli X3'ün dördüncü neslini tanıttı. BMW'nin 2023 yılında en çok satan SUV modeli olan X3'ün yeni nesli, markanın yeni tasarım yaklaşımını yansıtıyor. Yeni tasarım sayesinde sürtünme katsayısı 0,27 Cd'ye düşürüldü. İlk olarak 20 yıl önce yollara çıkan X3, her nesilde büyüyerek yeni nesilde uzunluğu 4755 mm'ye ulaştı.

Yeni X3 ilk etapta biri şarj edilebilir hibrit ve biri dizel olmak üzere iki benzinli motorla yollara çıkacak. 30e xDrive olarak adlandırılan şarj edilebilir hibrit versiyonda toplam 299 hp güç ve 450 Nm tork üreten hibrit sistem yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir