Paravan şirketlerle 2,5 milyar anlaşma: 44’ü tutuklandı

Eskişehir Başsavcılığından yapılan açıklamada, Siber Suçları Soruşturma Bürosu’nun, sosyal medya üzerinden reklam ve paylaşım yoluyla aldatıcı mesajlarla yüksek kazanç vaad ederek ikna olmuş vatandaşlara 2,5 milyar liralık haksız kazanç elde eden şüpheliler hakkında soruşturma başlattığı belirtildi. medya uygulamaları.

Mağdur vatandaşların şikâyetlerinin ardından yapılan soruşturmada, para akışının adım adım takip edildiği ve soruşturma sırasında işlemlerde kullanılan 23 paravan şirketin tespit edildiği görüldü.

Açıklamada, sosyal medya hesaplarında “yüksek kazanç, forex kazancı ve yatırım temsilcisi” gibi başlıklarla reklam veren yanıltıcı paylaşımlar yapan şüphelilerin, ilgilenen vatandaşlara ulaşarak kendilerini yatırım uzmanı ve danışmanı olarak tanıttıkları belirtildi.

Vatandaşı 2,5 milyar lira dolandırdılar

Raporda, şüphelilerin yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırım yapmaya ikna ettikleri vatandaşları sahte mali tablolar, risk raporları ve yatırım talep belgeleri düzenleyerek dolandırdıkları belirtiliyor. “Şüpheliler, elde ettikleri parayı paravan şirketler aracılığıyla kendilerine banka hesabı kiralayan şüphelilere aktardıktan sonra kripto cüzdan hesaplarına aktardı.” Parayı yok etmeye çalıştıkları açıktı.”

Polisin, merkezi Eskişehir olmak üzere 17 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda “bilgi sistemlerini araç olarak kullanarak nitelikli dolandırıcılık” suçundan gözaltına alınan 44 şüpheli hakkındaki işlemlerin devam ettiği kaydedildi. istasyon.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir