NVIDIA’ya getirilen kısıtlamanın ardından Çinli çip üreticilerinin bir araya gelmesi

Oluşturulma tarihi: 30 Eylül 2024 12:49

Çinli yapay zeka yongası üreticisi Cambricon Technologies’in hisseleri, Pekin’in Nvidia işlemcilerini yerel alternatiflerle değiştirmeleri için yerli şirketler üzerindeki baskıyı artırmasının ardından Pazartesi günü günlük %20’yi aşarak sektörün yükselişine öncülük etti.

class = “medyanet-inline-adv”>

Çin’de yapay zekanın gelişimini destekleyen, halka açık en büyük çip tasarımcısı olan Cambricon, borsada izin verilen en yüksek kazancı elde etti. Şirket, Şangay CSI 300 Endeksi’nde en çok kazananlar arasında yer alan bir dizi yapay zeka çip şirketine liderlik ediyor. Çin’in en büyük çip üreticisi olan Semiconductor Manufacturing International da Şangay’da yaklaşık %20 oranında yükselirken, dişli üreticisi Naura Technology Group Co. yüzde 9 yükseldi.

Bloomberg’e göre Çin hükümeti, şirketlere yapay zeka modellerini geliştirmek ve çalıştırmak için kullanılan Nvidia’nın H20 yongalarını satın almamalarını söyledi. Hareket, yerel AI çip üreticilerinin pazar payı kazanmasına yardımcı olmak ve yerel şirketleri olası ABD kısıtlamalarına hazırlamak için tasarlandı. Ülkenin en büyük yapay zeka işlemci üreticileri arasında Cambricon ve Huawei Technologies yer alıyor. Nvidia hisseleri Cuma günü %2 düştü.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bu yılın başlarında Pekin, kritik teknolojilerde kendi kendine yeterliliği sağlama çabasının bir parçası olarak yerel elektrikli araç üreticilerine yerel çip üreticilerinden daha fazla kaynak sağlamalarını emretti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir