Nefis Kilis Tava tarifi… Ustasının tarifiyle aynı lezzette orijinal Kilis Tava! – Son dakika gastronomi haberleri

Eşsiz lezzetlerden Kilis Tava, sofralarınıza yepyeni bir lezzet katmaya hazır. Kolay hazırlanışı ve harika lezzetiyle misafirlerinizi kendine hayran bırakacak bu tarif, Kilis'in zengin gastronomi kültürünü evlerinize taşıyor. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan Kilis Tava lezzetinin püf noktalarını ve sırlarını keşfetmek için tarifimizi keşfedin!

MALZEMELER

500 gram orta yağlı kıyma (tercihen kuzu eti)

2 orta boy soğan

2 yeşil biber

2 domates

4 diş sarımsak

1 demet maydanoz

1 çay kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz

ÜRETME

Soğanı, sarımsağı, yeşil biberi ve domatesi ince ince doğrayın.

Maydanozu ince ince kıyın.

Kıymayı geniş bir kaseye koyun. Doğranmış soğanı, sarımsağı, yeşil biberi, domatesi ve maydanozu ekleyin.

Biber salçası, domates salçası, kırmızı biber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin.

Tüm malzemeleri iyice karışana kadar karıştırın.

Karışımı fırın tepsisine yerleştirin ve eşit şekilde yayın. İnce bir tabaka halinde eşit şekilde bastırarak yayın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika altın rengi oluncaya kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Kilis Tava sıcak olarak servis edilir. Taze sebze, soğan salatası veya yoğurtla servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir