İsrail Dışişleri Bakanı Katz'dan 'Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması' çağrısı

Türkiye ile İsrail arasındaki gerilimi artıran bir açıklama da Katz'dan geldi.

REKLAM

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan pazartesi akşamı yapılan açıklamaya göre, Bakan Israel Katz, “Türkiye'nin NATO'dan çıkması” çağrısında bulundu.

Bakanlık, “Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'ın İsrail'i işgal etme tehditleri ve tehlikeli söylemleri ışığında, Dışişleri Bakanı Israel Katz diplomatlara NATO üyeleriyle acil temasa geçme talimatı verdi ve Türkiye'nin kınanması ve ittifaktan çıkarılması çağrısında bulundu.” onun beyanı. ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazar günü Rize'de Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Örgütü'nde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına Filistinliler adına müdahale edebileceğini söylemesi, iki ülke arasındaki gerilimi artırdı. Gazze.

Türkiye'nin Ortadoğu'daki gücünün önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in artan saldırılarına karşı, “Karabağ'a, Libya'ya gittiğimiz gibi onlara da aynısını yapacağız. Yapmayacağımız hiçbir şey yok” dedi.

Ardından İsrail Dışişleri Bakanı Katz, “Orada olanları, nasıl bittiğini hatırlamalı” paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yan yana fotoğraflarını paylaşarak Irak lideri Saddam Hüseyin'i görevden aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir