Elini okuyarak paranın nerede olduğunu öğrendi: 3 bin 600 dolar çaldı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Vişne Caddesi üzerindeki bir kumaş mağazasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kelime oyunlarıyla vatandaşları dolandıran şüpheli, Vişne Caddesi'ne giderek esnafın dikkatini çekti.

Avuç içi okuduğunu iddia ederek mağazaya giren şüpheli, mağaza sahibinin parasının nerede olduğunu öğrendi. Açıkta bulunup 3.600 doları alıp ortadan kaybolan şüpheli, güvenlik kamerasına yakalandı.

“O DA BURAYA GELDİ”

Sektörde esnaf olan Talip Çetin, şunları söyledi: “Dün aracımı tamire götürdüm. O sırada peçeli bir kadın yanımıza yaklaştı ve “Geleceği tahmin edeyim” dedi. Bu şekilde vatandaşlardan para topladı. Geleceği tahmin ederken taktiğini gerçekleştiriyor ve “İş yerinizde ya da aracınızda yüklü miktarda para var” diyor. Kadının ikna yeteneği yüksek olduğundan, falına bakan kişi ona paranın nerede olduğunu söyler. Daha sonra bir arkadaşım bana sosyal medyadan bir video gönderdi. Videoyu izleyince kadının yanımıza geldiğini gördüm. Bir kumaş mağazasından 3.600 dolar çaldı. Bu kadın zaten bir veya iki kez gelmişti. Telefonumu aldı, birini aradı ve sonra numarayı sildi. Telefonu elime aldığımda internet bankacılığına da girmeye çalıştı. Şükür ki şifreyi bilmediği için paramı alamadı. Ancak kadının ikna yeteneği oldukça yüksektir. “Parası çalınan arkadaşımızdan geçmiş olsun” dedi.

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin müdahale ettiği öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir