Antalya'daki kazanın ardından bölgede incelemeler sürüyor – Son Dakika Türkiye Haberleri

Antalya'da Tünektepe teleferik ve sosyal tesislerde 12 Nisan günü saat 17.28'de meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Yaklaşık 23 saat süren çalışmanın ardından teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Kazada ihmali bulunup dün adliyeye sevk edilen 14 kişiden 5'i tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartıyla 9 kişi serbest bırakıldı.

olay yerindeki kabin enkazı

Kazanın meydana geldiği ve geçtiğimiz yaz sezonunda 90 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan Tünektepe'nin teleferik ve sosyal tesislerinde yaşanan kazanın ardından sessizliğin hakim olduğu görüldü. Teleferik girişinin kapalı olduğu ve “Giriş Yok” şeridinin bulunduğu kaydedildi.

Teleferiğin düştüğü noktaya çıkan iki giriş polis ekipleri tarafından kapatıldı. Polis, Tünektepe'ye çıkmak için kullanılan patikayı takip eden asfalt yoldan geçmek isteyen kimseye izin vermiyor.

Öte yandan kabinin düştüğü noktada savcılık ve bilirkişilerin incelemelerinin devam ettiği kaydedildi.

Kaza sonrasında kırılan direk ve kabin enkazının yerinde kaldığı görüldü. Direğin kırıldıktan sonra yaklaşık 10 metre aşağıya düştüğü görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir