Adalet Bakanı Tunç'tan “Fetullah Gülen” açıklaması: Maalesef ertelendi – Son Dakika Siyasi Haberler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 15 Temmuz darbe girişiminin sekizinci yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Tunç, darbe girişimi öncesinde ve sonrasında bazı FETÖ'cülerin yurtdışına kaçtığını vurgulayarak, bakanlığının ve yargının da bu konu üzerinde çalıştığını belirtti.

GÜLEN'E 7 İADE TALEPLERİ

Başta Fethullah Gülen olmak üzere iadesi talep edilen FETÖ firarileri hakkında bilgi veren Tunç, şunları söyledi:

“FETÖ elebaşı maalesef ABD'de kalmaya devam ediyor. 27 suçtan dolayı 7 iade talebi aldık. Bu maalesef ABD Adalet Bakanlığı'nda bekleyen bir dava ve 8 suçtan dolayı iadesi konusunda bir ilerleme sağlanamadı.” Yıllardır yine FETÖ bağlantılarımız ve bağlantılarımızla ilgili 115 farklı ülkeye gönderilmiş, soruşturmaları ve ceza davaları devam eden ABD ve başta Almanya olmak üzere Avrupa devletlerinin iadesini talep etmiştik. demokrasiye ve insan haklarına saygılı davrandılar, iade taleplerimize duyarsız kaldılar ve teröristlere kendi ülkelerinde sığınma hakkı vermeye devam ettiler, üzülerek söyleyelim.

Bakan Tunç, Türkiye'nin sunduğu 181 adli yardım talebinden sadece 28'inin kabul edildiğini, şüphelilerin ifadelerinin toplanarak bulundukları ülkeye gönderildiğini anlattı.

“ÇOK DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR KANIT”

“Dünya ülkelerinin Türkiye'nin demokrasi mücadelesine destek vermemesi çok ilham verici” diyen Tunç, şöyle devam etti:

“FETÖ söz konusu olduğunda her saldırıda yanımızda olması gereken, müttefik olarak gördüğümüz ülkelerin ne tür çifte standartlara sahip olduğunu ne yazık ki gördük. Türkiye her gelişmeye başladığında ilerliyor, gelişiyor ve söz sahibi oluyor. Türkiye'de her alanda maalesef yabancı eller kirli ellerin araçlarını kullanıyor.” “Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü hep kullanarak durdurmaya çalıştılar.

15 Temmuz'da darbecilerin yanında yer alan, onları bilgilendiren ve darbe mağdurlarını yargılayan yargı yerine, darbecileri yargılayan, mağdurların ve milletin haklarını savunan bir yargının bulunduğunun görüldüğünü belirten, Tunç, daha önceki darbelerde olduğu gibi onları değil, şunları söyledi: “O gece kahramanca mücadele eden yargı mensuplarına teşekkür ediyoruz.” “Buradan bir kez daha kutlayalım” dedi.

Bugün ve gelecekte görev yapan yargı mensuplarının “tetik olmaya devam edeceklerini” belirten Tunç, şöyle konuştu: “Bundan sonra hem yargımız hem de yasama organımız, herhangi bir darbe girişimini veya müdahaleyi önlemek için gerekli tedbirleri almaya devam edecektir. Bu ülkede yeniden demokrasi var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir