Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Çengelköy Huzurtepe Caddesi'nde 'Gezgin Oyun Alanı' etkinliklerinin ilkini başlattı – KÜLTÜR SANAT

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, “Sokak Oyunları” çağrısını 39 çocuğun imzasıyla hayata geçirerek, “Gezgin Oyun Alanı” etkinliklerinin ilkini Çengelköy Huzurtepe Caddesi'nde başlattı. Mektuplarına cevap alan çocuklar etkinlik alanında keyifli vakit geçirdi.

Üsküdar Belediyesi olarak İstanbul'un en yaşanabilir mahallelerinden biri vizyonuyla “çocuk dostu” uygulamaları başlattık. Bu vizyonun bir parçası olarak ekiplerimiz, kentte sağlıklı büyüme ve oyun hakkının korunması konusundaki taahhütlerini gerçekleştirmek için çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

“Gezgin Oyun Alanları” projesi öncülüğünde eşitlik ve kapsayıcılık ilkelerine dayalı oyun ve rekreasyon hizmetleriyle; “Çocuklar Üsküdar'da, oyun sokakta!” Bu sloganla her çocuğun güvenli ve eğlenceli bir şekilde erişip oynayabileceği kamusal alanlar yaratmaya devam ediyoruz.

ÇOCUKLAR SORDU, CUMHURBAŞKANI “HEMEN” DEDİ

Huzurtepe Caddesi ve çevredeki konutlarda yaşayan çocuklar hep birlikte mektup yazarak, sokaklarına 'oyun alanı' yapılmasını istedi.

Çocuklar, Belediye Başkanımız Sinem Dedetaş'a yazdıkları mektupta, “Biz üçüncü kuşak olarak babalarımızın, dedelerimizin yaşadığı gibi olmak istemiyoruz” dedi. Onlar için oyun alanı oluşturulmasını istedi.

Talebi değerlendiren Başkan Dedetaş, “derhal” diyerek, içinde çeşitli oyun malzemeleri, müzik ve eğlence etkinliklerinin yer aldığı “Gezgin Oyun Alanı” etkinlik serisinin başlatılması talimatını verdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler, Çengelköy Mahallesi Huzurtepe Caddesi'ni 11:00-16:00 saatleri arasında çocukların oyun oynayabileceği ve eğlenebileceği bir alana dönüştürdü.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE EĞLENDİLER

Bunların yanı sıra “Zihin ve zeka oyunları”, “Boyalı orman”, “Sokak sanatı”, “Çocuklar için geleneksel oyunlar”, “Su oyunları”, “Voleybol”, “Futbol”, “Minyatür kale” ve “Beceriler” Gelişim ve Eğitici Oyunlar başta olmak üzere pek çok etkinlik gerçekleştirildi. Çocuklar günü bisiklete binerek ve müzik eşliğinde dans ederek geçirdiler.

“YAĞMUR” BİLE ÇOCUKLARI DURDURAMADI

Etkinliğe zaman zaman şiddetli yağış da etkisini gösterdi. Çocuklar yağmurda futbol oynamaya devam etti.

Etkinliğe ilk katılan çocuklardan bazıları evlerinin penceresinden izledi. Birbirleriyle keyifli dakikalar geçiren minikler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Belediye yetkilileri ayrıca çocuklara tatlı ve meyve suyu da ikram etti.

MEKTUP

39 çocuğun imzasını taşıyan mektupta şu ifadeler yer alıyor:

“Aşağıda isimleri ve imzaları bulunan bizler, Huzurtepe Caddesi 877 Blok 1 Parsel'de oturan çocuklarız. Mahallemizin ve sokağımızın kurulduğu 1964 yılından bu yana hiçbir çocuk oyun parkında oynamadan yetişkin olmamıştır. Biz üçüncü nesil olarak babalarımızın, dedelerimizin yaşadığı gibi olmak istemiyoruz. Her türlü riski göze alarak, sokakta bazen araçlarla, bazen de öfkeli komşular tarafından bağırılarak, engellenerek büyümek istemiyoruz. Bu arzumuzun siz değerli başkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini biliyor ve umuyoruz. “Sokağımızdaki boş arsaların her biri için bir oyun planı yapmanızı rica ediyoruz.”

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir