Gizli tehlike her evde bulunur: Tuvaletten bile daha fazla bakteri içerir! Uzmanlardan 'Germin Yuvası' uyarısı

Türkiye'nin en sıcak illerinden Aydın'da günlerdir etkisini gösteren sıcaklar vatandaşların uyku kalitesini olumsuz etkilerken, uzmanlar uyku kalitesi kadar hijyenik bir ortamda uyumanın da önemine dikkat çekti. Bu nedenle yastık hijyeninin çok önemli olduğunun altını çizen uzmanlar, özellikle terlediğiniz yaz aylarında yastık kılıflarının sık sık değiştirilmesini öneriyor. Yastık kılıflarının klozet kapaklarından daha fazla bakteri içerebileceğini belirten Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yaz aylarında yastık hijyenine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini öne sürdü.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

EVLERDE GİZLİ TEHLİKELER VAR

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü halk sağlığı ekipleri, korona virüsle hayatımıza giren bakteri ve mikroplara karşı toplum olarak daha duyarlı ve bilinçli hale geldiğimizi ancak bazı konularda hâlâ yeterli farkındalığa sahip olmadığımızı söyledi: ” yer olarak bildiğimiz evlerimizde gizli tehlikeler var.” dedi.

YASTIK KLİP DİNLE!

uyumak

Yastık kılıflarının tehlikesine ilişkin ekipler şunları söyledi: “İstediğiniz kadar temizleseniz bile evinizdeki bazı eşyaları gereken süre içerisinde değiştirmez ve kullanmaya devam etmezseniz mikrop ve bakteriler yaşamaya devam edecektir. Sen.” . Bu tehlikelerden ilki geceleri huzur içinde uyuduğumuz yatağımızdadır. Özellikle yastık kılıfı, yağ, çevre kirliliği.” “Bakterilerin çoğalması için en uygun toprak kirlilik, ter ve daha fazlasıyla hazırlanır. .” ifadelerine yer verdi.

“TUVALETTEN BİLE KİRLİ”

YATAK KOLEKSİYONU4

Hemen hemen tüm evlerdeki yastık kılıflarının tuvaletlerden daha kirli olduğunu söyleyen ekipler, şunları ekledi: “Öyle ki yastık kılıfı klozete göre daha fazla bakteri içerebiliyor. Elbette bu bakterinin miktarı yastık kılıfını yenisiyle değiştirip değiştirmemenize göre değişebiliyor. yeni bir tane ve bu nedenle yastığınızı ne sıklıkla havalandırıyorsunuz, özellikle de Aydın'daki gibi sıcak havalarda.” “İlde yastık kılıflarının hijyenine azami dikkat edilmesi gerekiyor” dediler.

DİŞ FIRÇALARINA DA DİKKAT EDİLMELİDİR.

DİŞ MACUNU

Halk sağlığı ekipleri, evlerimizde tehlike oluşturan pek çok eşyanın bulunduğunu, bunların başında yastık ve diş fırçasının geldiğini söyledi. “Diş fırçaları herkesin bildiği, sık sık değiştirilmesi gerektiğini bildiği ancak son kullanma tarihlerine uymayan eşyalar arasında yer alıyor. Diş fırçaları da tıpkı yastıklar gibi bakteri, mantar ve mikroplara karşı en hassas olanlardır.” Bazı kişisel ürünlerin hijyenine azami özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kolay üreyebilecekleri yerlerden biri” dediler. özellikle yaz aylarında sağlık. (İHA)

Önceki içerik Sonraki içerik
Kahramanmaraş'ta orman yangınları büyüyor!Kahramanmaraş'ta orman yangınları büyüyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir