Hangi ünlüler Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesini istiyor?

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Son olarak bu yıl yapılacak başkanlık seçimi öncesinde Biden'ı eleştiren ünlüler kervanına Amerikalı ünlü yazar Stephen King de katıldı. Peki Biden'ın adaylıktan çekilmesini isteyen diğer ünlüler kimler ve onların desteği ne kadar önemli?

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimleri yaklaşırken Başkan Joe Biden'ın adaylığına ilişkin tartışmalar da sürüyor.

Siyasi çevrelerde başlayan tartışmalar Hollywood'a ve eğlence sektörüne de sıçradı. Sektörün bazı üst düzey isimleri Biden'ın adaylıktan çekilme zamanının geldiğini düşünüyor.

Kasım ayında 82 yaşına girecek olan Biden'ın adaylığına itirazlar, geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyetçi aday Trump'a karşı kazanma kartlarını açtığı ilk canlı münazarada gösterdiği hayal kırıklığı yaratan performansın ardından başlamıştı. Biden'ın CNN'de yayınlanan 90 dakikalık program sırasında sık sık tereddüt etmesi, 81 yaşındaki başkanın artık adaylığa ve dört yıl daha görevde kalmaya zihinsel olarak hazır olmadığı yönünde spekülasyonlara yol açtı.

Biden'ın zayıf performansı, başta düşük onay oranları olmak üzere birçok destekçisini hayal kırıklığına uğrattı. rakibi, yakın zamanda hüküm giymiş bir suçlu Anketler onun geride kaldığını gösterirken, göreve uygunluğu ve yeniden seçilme yeteneği konusunda şüphe uyandırdı.

Bu haftanın başlarında bazı üst düzey Demokratlar Biden'a bir mektup yazarak adaylığını geri çekmesini istedi. Üstelik Biden bağışçılarının ve bazı ünlü isimlerin desteğini de kaybetti. Son dönemde pek çok ünlü isim Biden'ın yarıştan çekilmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.

Biden'ın adaylıktan çekilmesini isteyen ünlüler kervanına katılan son isim Amerikalı ünlü yazar Stephen King oldu. King önceki seçimlerde Biden'ı desteklemişti ancak şimdi başkana kenara çekilme çağrısında bulundu.

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, King'e hızlı bir şekilde yanıt verdi ve şunları söyledi: “Joe Biden iyi bir başkandı, ancak onun için 'Amerika'nın çıkarları uğruna aday olmayacağını açıklamanın zamanı geldi' kim seviyor'. çok”, esprili bir paylaşımla: “Stephen King bile Trump'a oy verdi.” Haydi!”

Talk-show sunucusu Stephen Colbert de Biden'ın yarıştan çekilmesi çağrısında bulunanlar arasında yer alıyor.

Colbert, canlı yayın tartışmasından bu yana ilk Gece görünümünde, Biden'ın felaket performansını izlemenin “hayatından bir yıl aldığını” söyledi.

Colbert ayrıca programda şunları söyledi: “Biden'ın yeterince iyi bir adam olduğunu düşünüyorum. Ülkenin ihtiyaçlarını kendi egosunun ihtiyaçlarının önüne koyabilecek kadar iyi bir başkan. Ve ne kadar acı verici olursa olsun, bu daha iyi.” liderliği daha genç birine bırakmak (isim). “Bu bir iyilik olabilir.”

Benzer şekilde, “When Harry Met Sally” filminin yönetmeni Rob Reiner şunları söyledi: “Eğer hüküm giymiş bir suçlu (Trump) kazanırsa, demokrasimizi kaybederiz. Joe Biden gerçekten de ABD'ye şeref, dürüstlük ve vakarla hizmet etti. Joe Biden, “Zamanı geldi” dememeli” dedi.

“Bowling for Columbine” ve “Fahrenheit 9/11” filmleriyle tanınan yönetmen Michael Moor, MSNBC'de yer aldığı bir programda Biden'ı seçim kampanyasını sürdürmeye zorladığı için Demokrat Parti'yi “yaşlı istismarıyla” suçladı.

Moore, “Bence buradaki sorun, Demokrat Parti ve aygıtın parçası olan kişilerin (Biden) kalmaya zorladığı bir tür yaşlı istismarı” dedi ve şunu ekledi: “Seni tanımıyorum.” Ancak bir hafta önce Biden'a yönelik eleştirilerime rağmen, “Tartışmayı izlemek yürek parçalayıcıydı. Babanın orada olduğunu hayal et. Neden kimse bir şey yapmıyor? Bu durumda neden sahneye çıkmasına izin verdiler? Ona kim göz kulak oluyor, değil mi?” Şimdi?”

Sektörden yükselen bir ses de Lost'un yaratıcılarından Damon Lindelof'tan geldi.

Deadline'ın konuk köşesinde Lindelof, “Biden'ın gitmesi ve Demokratların uyanması gerekiyor” diyerek Biden'ın yarıştan çekilmesi çağrısında bulundu.

Herkesi “listenin en üstünde bir değişiklik olana kadar” Demokrat Parti'ye yapılan bağışları kesmeye çağıran Lindelof, “Bunu isimsiz olarak yazmıyorum çünkü nüfuz sahibi konumdaki diğer kişilerden de aynısını yapmalarını istiyorum. Söyleyeceklerimin önemli olup olmadığını bilmiyorum ama gözlerimin, kulaklarımın ve kalbimin bana ne söylediğini biliyorum.” “Direksiyon başında uyuyakaldım ve artık uyanma zamanı geldi” dedi.

“Bir 'DEMbargo' öneriyorum. Hiçbir çek yazılmayacak. ActBlue bağlantıları tıklanmayacak.”

Demokrat Parti'ye yapılan bağışları boykot etme çağrısı, uzun süredir Demokrat Parti'ye bağış yapan Walt Disney'in torunu ve Disney varisi Abigail Disney tarafından da dile getirildi.

REKLAM

Adayda herhangi bir değişiklik olmazsa GOP'un Kasım ayında kazanacağı uyarısında bulunan Abigail Disney, Biden adaylıktan çekilene kadar “Partiye her türlü katkıyı durdurmayı planlıyorum” dedi.

Demokratların bir diğer büyük bağışçısı olan Netflix kurucu ortağı Reed Hastings, New York Times'a gönderdiği bir e-postada şunları söyledi: “Güçlü bir Demokrat liderin Trump'ı yenebilmesi ve bizi güvende ve müreffeh tutabilmesi için Biden kenara çekilmeli.”

Biden ise tüm bu çağrılara ve boykotlara rağmen hâlâ kazanabileceğini ısrarla sürdürüyor.

Biden mektubunda Demokratlara başkanlık yarışından çekilmeye niyeti olmadığını açıkça belirterek, “bu yarışta kalmaya ve Donald Trump'ı yenmeye” kararlı olduğunu söyledi.

Biden, kişisel antetli kağıtta yazdığı mektupta Demokratlara, kendisinin partinin ideal adayı ve “2024'te Trump'ı yenme şansı en yüksek kişi” olduğu konusunda güvence vermeye çalıştı.

REKLAM

Başkanlığa uygunluğu konusunda artan endişeleri kabul eden Biden, “bunlara karşı kör olmadığını” ve başkan adayının taşıdığı sorumlulukları ve yükleri “herkesten daha iyi” bildiğini vurguladı.

Biden ayrıca kendisini daha önce doğru aday olarak gören Demokrat seçmenlerin kararını göz ardı etmeyeceğini de söyledi.

Biden'ın fırtınayı atlatıp atlatamayacağını, oylamayı ünlü destekçilerinin ne ölçüde belirleyeceğini ve destekçilerini Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için yeniden toplayıp toplayamayacağını zaman gösterecek.

Ancak Biden, eğlence sektörünün önde gelen seslerinden ve bağışçılarından önemli ölçüde destek kaybetmeye devam ederse, halkın önemli bir kesiminin Trump'ın Beyaz Saray'a dönüşüne ilişkin endişeleri devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir