Hiç oynamadıkları oyunlara 19 milyar dolar harcadılar – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

İndirimler oyuncuları pek olumlu etkilemiyor. Yeni araştırmaya göre Steam kullanıcıları, hiç oynamadıkları oyunlara 19 milyar dolar harcadı.

Yayınlanma: 26.06.2024 – 09:19

Abo Ol

Google Haberleri

Steam kullanıcılarını hedef alan yeni bir çalışmanın sonuçlarına göre, hiç oynanmayan oyunlara 19 milyar dolar harcandı. PCGamesN ve SteamIDFinder tarafından yapılan bilimsel olmayan bir araştırmaya göre oyuncular, indirim sezonlarında satın alınan oyunların bir kısmını asla oynamıyor.

STEAM'DE HİÇ OYNANAMAYAN OYUNLARA MİLYARLARCA DOLAR HARCANDI

Steam, özellikle yılın belirli dönemlerinde oyunlarda büyük indirimler sunuyor. Oyunseverler burada satılan oyunları 'Bir ara bunu oynayacağım' diyerek satın alıyor ancak bu oyunların bir kısmı hiç oynanmıyor.

Dünya çapında tüm kayıtlı Steam hesaplarının yalnızca %10'u veya SteamIDFinder veritabanındaki yaklaşık 73 milyon hesap halka açıktır. Bu hesaplardan elde edilen verilerden yola çıkılarak hazırlanan rapora göre, toplu olarak satın alınan ve bir kez bile oynanmayan oyunların yaklaşık 1,9 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Arama için yaklaşık olarak herkese açık olmayan tüm Steam profillerini hesaba katmak için 10 ile çarpıldığında bu rakam 19 milyar dolara çıkıyor.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir