Ukrayna'daki Barış Konferansı'nın ortak açıklaması açıklandı – Son Dakika Dünya Haberleri

İsviçre'de dün başladı Ukrayna barış konferansı Bitti. Konferansın sonunda Nidwalden kantonuna bağlı Lucerne Gölü yakınındaki Bürgenstock şehrinde 92 ülke ve 57 liderin katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir ZelenskyAB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyenİsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd Katıldığı toplantıda ortak açıklama yapıldı.

Amherd, katılımcı Devletlerin çoğunluğunun gelecekteki barış süreci için ortaklaşa formüle edilen pozisyonlar ve sonraki adımlar üzerinde mutabakata vardığını kaydetti. Konferans deklarasyonunu, uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler Tüzüğü temelinde barışa yönelik uluslararası toplumdan gelen güçlü bir sinyal olarak değerlendiren Amherd, Bürgenstock zirvesinin sonuçlarının adil ve kalıcı bir barışa giden zorlu yolda ilk önemli adımı oluşturduğunu söyledi. Ukrayna'da barış.

Görüşmelerin üç konu üzerinde yoğunlaştığını belirten Amherd, şöyle konuştu: “Nükleer güvenlik, gıda güvenliği ve savaş esirlerinin, sivillerin keyfi olarak gözaltına alınmasının ve çocukların kaçırılmasının da dahil olduğu çatışmanın insani boyutu. “Bu konular çatışan taraflar arasında güvenin oluşmasına yardımcı oluyor, zira bu konularda anlaşmaya varılması her iki taraf için de faydalı olacaktır.” Dedi.

“KATILIMCI DEVLETLERİN ÇOĞUNLUĞU DESTEKLİYOR”

Bu konuların birçok ülke için büyük önem taşıdığını belirten Amherd, şöyle konuştu: “Dünyanın farklı yerlerinden ülkeler tartışmalara katıldı, deneyimlerini paylaştı ve çözüm önerileri ortaya koydu. Bürgenstock zirvesinin ortak deklarasyonu katılımcı ülkelerin çoğunluğu tarafından desteklendi.” dedi.

Amherd, konferansın devletlerin barış sürecine katkıda bulunma arzusunu yansıttığını söyledi. “3 tartışma alanında alınan pozisyonlar güven temeli oluşturuyor.” dedi.

Amherd, çatışmanın tüm taraflarının sürece dahil edilmesi ihtiyacının da vurgulandığını vurguladı. “İsviçre ilk kez bu büyüklükte bir zirveye ev sahipliği yapıyor. “Dünyanın her bölgesinden gelen geniş katılım, İsviçre'ye duyulan güvenin bir ifadesidir ve bu, İsviçre'nin küresel diplomatik ağı sayesinde mümkün oldu.” dedi.

İsviçre'nin sonraki adımlarda aktif rol oynamaya devam edeceğinin altını çizen Amherd, katılımcı ülkelerle olan işbirliğine övgüde bulundu ve uluslararası ortaklara ve etkinliğin sorunsuz ilerlemesine katkıda bulunan herkese şükranlarını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir