İlçenin iklim özellikleri nedeniyle birçok ürünün yetiştirildiği ve “meyve deposu” olarak adlandırılan coğrafi olarak kayıtlı 77 bin 800 dekar alanda kayısı hasadı devam ediyor.
Coğrafi işaret olarak tescillenen, tadı, rengi ve aromasıyla öne çıkan Mut kayısısı, hasat edildikten sonra yurt içi ve yurt dışı sofralara ulaşıyor.
Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ekrem Bayır ile birlikte Sucati İlçesi'nde Abdullah Yılmaz'ın bahçesindeki kayısı hasadına katıldı.
Kaymakam Ayrancı, AA muhabirine, ilçede kaliteli kayısı üretimi için çalıştıklarını söyledi.
Mut'ta üretilen ve doğallığıyla öne çıkan kayısının aynı zamanda ihraç edildiğini anlatan Ayrancı, şöyle konuştu: “Daha bilinçli ve daha kaliteli üretmeyi hedefliyoruz. Bu sayede ilçemizin tarımsal gelirini, çiftçilerimizin gelir ve imkanlarını arttırmayı hedefliyoruz.“dedi.
Bayır Tarım ve Orman İlçe Müdürü de bu sezon kayısı hasadının verimli geçtiğini söylüyor.Ek, “Bu sezon tahmini rekoltemiz 120 bin ton. Hasadımız devam ediyor. Üreticimiz şu anda kayısı satışlarından memnun. Kilosu 35 ile 50 lira arasında satılıyor. Hasadın 20 Haziran'da bitmesini bekliyoruz” dedi. .“dedi.