Savaş Barkçin Kocaeli okurlarıyla buluştu – KÜLTÜR SANAT

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayında ünlü yazar Savaş Barkçin'i Kocaeli okurlarıyla buluşturdu. “Ramazan Ayında Esaret Bilinci” konulu bir konuşma yapan yazar, “Okumak doğanızla bağlantı kurmaktır.” dedi.

MODERATÖR SAADTTİN ACAR

Moderatörlüğünü yazar Saadettin Acar'ın yaptığı söyleşi, Kocaeli Bilim Merkezi içindeki Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi. Yazarın okuyucuları röportaja ilgi gösterdi.

“OKU” SİPARİŞİNİN ÖNEMİNİ BELİRTMİŞSİNİZ.

Barkçin, misafirleri selamlayarak ve Ramazan ayını tebrik ederek röportajına başladı. Söyleşide ağırlıklı olarak okuma alışkanlığının kazanılması ve okuma kültürünün geliştirilmesi üzerinde duruldu. Yazar Savaş Barkçin bu aşamada Yüce Allah'ın ilk emri olan “Oku” ayetine dikkat çekerek, dünyaya ve ahirete ait her şeyi okuma zihniyetiyle yorumlamıştır.

KÜTÜPHANELER BENİM Sığınağımdır

İlgiyle izlenen röportajda yazar, kütüphanelerin önemine değindi. Barkçin, “Kütüphaneler benim sığınağımdır” dedi ve ekledi: “Okumak benim için en büyük zevk.”

PARKÇİN'DEN KARAKOÇ YÖNETİMİ

Yazar, okuma alışkanlığının ailede kazanıldığı düşüncesini okuyucularıyla paylaşmıştır. Bu arada moderatör Saadettin Acar, okuduğu ilk kitabın Sezai Karakoç'un “Kayıp Cennet” olduğunu belirterek, yazarla bağının hiçbir zaman kopmadığını söyledi. Karakoç'un Türk edebiyatı açısından büyük önem taşıdığını belirten Barkçin, yazarın onların fikir hayatında da önemli rol oynadığını kaydetti. Bilindiği gibi; Barkçin, geçtiğimiz kasım ayında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlediği Sezai Karakoç günlerine katılarak, 40 saat boyunca Hızır etkinlikleriyle ustanın mısralarını yorumladı.

OKUMAK İNSANIN DOĞASIYLA BAĞINI KURMAKTIR

Söyleşide okumayla ilgili sorular yanıtlandı. Burada okumanın önemine vurgu yapan Savaş Barkçin, “Okumak doğanızla bağlantı kurmaktır” dedi.

RAMAZAN AYI VE SUNUCU FARKINDALIĞI

Sohbette son günlerini yaşadığımız Ramazan ayı ve esaret farkındalığı üzerinde duruldu. İnanç ve kavramların ele alındığı söyleşide, inancın doğru kavramların kurulmasıyla doğru şekilde oluşturulacağı ifade edildi. Yazar Savaş Barkçin, İslam'ın inceliklerinin Müslüman ahlakını inşa ettiğini savunarak şunları söyledi: “Din inceliktir. Dini anlayışımız; Merhameti, edep ve ahlakı üretmelidir. Allah'ın iradesini en önemli yere koymak esastır. “Filistin meselesinde İslam ahlakı bizi yüceltecektir” dedi. Yazar Savaş Barkçin, röportajın sonunda kendisini Ramazan ayında okurlarıyla buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir