Galatasaray, “Florya arsası için kasım ayı başında açıklama yapmayı planlıyoruz” dedi.

Galatasaray Spor Kulübü’nün Yıllık Olağan Genel Kurulu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi’nde devam ediyor. Toplantıda Florya arazisi hakkında konuşan eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat, şunları söyledi: “Komisyon başkanlığına beni ve arkadaşlarımı seçerken bana duydukları güvenden dolayı Galatasaray yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. İhaleyi tamamlamak için Bugüne kadar iki parselin arasından ince bir yol geçiyordu, o kaldırılarak parseller bir araya getirildi “Kararlar verilmişti. Buradaki niyetimiz duyuruyu kasım ayı başında yapmak. Yüzde 100’ümüz olacak. ihale dosyası tamamlandı. Açıklamayı kasım ayı başlarında yapmayı planlıyoruz.” dedi.

“GALATASARAY’IN 70 MİLYON DOLAR YAKLAŞIK BORCU VAR”

Sözlerine devam eden Adnan Polat, “Dosyaları alacak olanlara 1 ay süre veriyoruz. Bu süre içerisinde ilgilenen firmalar gelip tekliflerini sunacaklar. Teklifler şu şekilde olacak, bir zarfta iki zarf olacak. İlk zarfta ihale şartnamesine uygun belgelerin sağlanması gerekiyor. Eksik unsurlar varsa bir hafta içinde tüm teklifler davet edilecek ve ikinci zarflar komisyon önünde açılacak. Burada en iyi bulduklarımızı seçeceğiz. ve uygun gördüklerimizden bunun için bize son fiyatlarını vermelerini isteyin. Bu çok önemli, bize gelir payı olarak verecekleri minimum yüzde ne kadar olacak, minimum toplamımız ne olacak ve avans miktarı ne kadar olacak? Bize verecekleri çok önemli bir faktör, Galatasaray’ın yaklaşık 70 milyon dolarlık borcu var. İnşaat süresi boyunca verilen tekliflerin idari, teknik, mali uzmanlığı ve geçmişi olan şirketlerden gelmesi gerekiyor. Bu şirketlerin marka değerinin olması gerekiyor” dedi.

“5. YILDIZ ÇOK ÖNEMLİ”

-mahkeme-adnan-polat-mahalle-demedi-haklı dedi

Polat, şöyle konuştu: “Eylül 2025’te ruhsatımızı alıp burayı kazabileceğiz. Galatasaray’ın Florya’sı, özellikle yeni alınan 41 dönümlük arsayla Galatasaray’ın kurtuluş projesidir. Galatasaray’ın borçlarını sileceğiz, kurtaracak bir proje olacak. İçinde büyük bir kaynak var. O kaynağın hiçbir aksaması olmayacak, bu dönem Galatasaray için avantajlı olacak, her taraftan saldırı altındayız, dayanışma içindeyiz” dedi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir