Ölümünün 12’nci yılında mezarı başında “Bozkırın Dizen’i” anıldı

Bağbaşı Mezarlığı’nda düzenlenen törende Neşet Ertaş’ın mezarı başında Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi, ailesi, protokol üyeleri ve sevenleri şairin mezarına karanfil bıraktı.

Sanatçının oğlu Hüseyin Ertaş, burada yaptığı açıklamada, acılarının her zaman taze olduğunu söyledi.

Onlara bıraktığı en büyük mirasın öğrettiği saygı, sevgi, hoşgörü ve Anadolu kültürü olduğunu vurgulayan Ertaş, şöyle konuştu: “Buraya yılda 2-3 kez gelebiliriz, devlet büyüklerimiz Onlar her zaman yanımızdadır ama milletimiz her zaman buradadır. tüm yıl boyunca dualarını unutmayın.” Gelen herkese ailemiz adına saygılarımı sunuyorum” dedi. “Ecdadımızın bıraktığı güzel duygular bizim görevimizdir.

[Fotoğraf: AA]

“Ertaş, dünya çapında üne kavuşmuş bir edebiyat kültürüdür”

Neşet Ertaş’ın yakın arkadaşı ve adına kitap yazan sanatçı Bayram Bilge Tokel, Ertaş’a Allah’tan rahmet dileyerek şunları söyledi: “Ölümle birlikte insan zamanla unutulur, yok olur. Ama onun ölümünden sonra büyüyenler olur. , çoğalın, amelleriyle gönüllerdeki yerlerini sağlamlaştırın ve dünyadaki haklarını hak edin.” “Değeri en iyi anlaşılan büyük bir üstadın mezarı başındayız. Bu anlamlı günde bizi ziyarete gelen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Neşet Ertaş’ın sadece saz ve vokal şairi olmadığını, yaşam tarzıyla da topluma mesaj verdiğini söyledi.

Ertaş’ın paylaşmayı, kardeşliği, dostluğu bilen bir ozan olduğunu vurgulayan ve enstrümanı sözleriyle anlatan Ekicioğlu, şöyle konuştu: “Onun felsefesi, çocukların ilerideki yaşamlarında önemli bir yol haritası olacak. Hep birlikte gelecek nesillere ne tür bir yol haritası çizeceğiz. Sahip olduğu bakış açısı ve ustanın kültürü Neden O dedi ki: “Sadece Kırşehir’in şairi değil, aynı zamanda dünya çapında üne kavuşmuş bir edebiyat kültürüdür.”

Törene katılanlar, Neşet Ertaş’ın babası ve bozlak ustası Muharrem Ertaş’ın da aynı mezarlıktaki mezarını ziyaret ederek dua etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir