Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren detayları paylaştı: İşte Narin Güran Adli Tıp Kurumu’nun raporu… – Son Dakika Türkiye Haberleri

21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan şahıs, 8 Eylül’de Şanstutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulundu. Narin Güran(8)’in öldürülmesiyle ilgili olarak Diyarbakır Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmalar devam ediyor.

Hediye Güran Teyze’nin de dahil olmasıyla soruşturmada tutuklu sayısı 12’ye yükseldi.

NARİN’İN ÖLÜM TARİHİ VE NEDENİ AÇIKLANDI

Adli Tıp Birinci İhtisas Kurulu, 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi’ndeki dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran’a ilişkin adli tıp belgelerini ve otopsi raporunu değerlendirerek hazırlanan raporu gönderdi. Diyarbakır Başsavcılığı’na.

NAHİT EREN DETAYLARI PAYLAŞTI

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Erenİstanbul Adli Tıp Kurumu’nun Narin Güran’ın ölümünün nasıl gerçekleştiğine ilişkin raporunun bulgularını paylaştı.

Eren, “İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun Narin’in ölüm nedenine ilişkin raporu bugün soruşturma dosyasına ulaştı” dedi. “Ölüm nedeninin ağız ve burnun kapanması ve boyuna bası sonrası oksijensiz kalmasından kaynaklandığı düşünüldü.” dedi.

Eren’in sosyal medya hesabından paylaştığı sonuçlar şöyle:

1- Eldeki verilerle küçüğün cinsel şiddete uğrayıp uğramadığının değerlendirilmesinin mümkün olmaması,

2- Eldeki verilere göre çocuğun zehirlenmeden öldüğüne dair tıbbi bir kanıtın bulunmadığı,

3- Ölümün 21.08.2024 tarihinde meydana gelmiş olması,

4- Sol diz altı bacağın kesilmesine neden olan travmanın otopsi yapılmış hayvanlar tarafından yapılmış olması,

5- Otopsi sırasında alt ve üst çenede bazı dişlerin eksik olduğu, bir kısmının torba içerisinde olduğu ve mevcut dişlerin yerlerinden kolaylıkla ayrıldığı tespit edildi.

5- Ölüm nedeni “ağız ve burnun kapanması ve boyuna bası nedeniyle oksijensiz kalması” idi. Otopsi sürecindeki gözlemlerimiz sonucunda kamuoyunda zaman zaman ortaya çıkan yanlış algıları düzeltmek amacıyla yaptığımız açıklamalar bu raporlarda da doğrulanmıştır. Gerçek adaleti bir kez daha sağlamak ve suçluları tespit etmek, kovuşturmak ve cezalandırmak için soruşturma sürecini titizlikle takip etmeye devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir